Nemcsak szépek, biztonságosak is a nyíregyházi játszóterek

Meseszép, különleges és álomszerű játszóterek épültek az elmúlt években Nyíregyházán. Van, ahol mesefigurák, máshol várak, a város közepén pedig egy olyan speciális kialakítású várja a gyerekeket, ahol fogyatékkal élők és egészséges gyerekek közösen tudnak játszani. A megyeszékhelyen 2013-ban indított játszótér építési- és felújítási programot az önkormányzat. A program segítségével eddig 33 gyermekbarát, modern, biztonságos játszótér létesült, 99 játékeszközzel. A város 6 helyszínén új játszótér jött létre, 27 helyen pedig felújításokat végeztek.


Nagyon jók a nyíregyházi játszóterek...

További fotókért kattintson a képre!


Minőségi szempontból is kiválóak a nyíregyházi játszóterek. Ezt már a létesítmények ellenőrzésével is foglalkozó Tűzmegelőzési Kft. ügyvezetője mondja. A cég kedden szakmai napot szervezett, melyen részletesen ismertették a résztvevőkkel a tavalyi évben bevezetett, új játszótéri szabványokat. Ezeket az előírásokat minden fenntartónak ismernie kell. Az előadáson arról is szó esett, hogy sokat javult a nyíregyházi játszóterek minősége.


Azt látjuk, hogy a város nagyon sokat fordít a játszóterek felújítására. Ez ugyanúgy látszik az óvodai, köztéri intézményeknél és köztéri játszótereknél. Nagyon sok új játszóterünk van, fejlesztések vannak folyamatosan, és azt látom, hogy egyre jobban fejlődnek és odafigyelnek rá.

– szögezte le Gyöngy Tamás, a Tűzmegelőzési Kft. ügyvezető igazgatója.


Túl a felülvizsgálaton


A NyírVV Kft. adatai szerint a nyíregyházi játszótereken lévő 561 játék folyamatos karbantartási munkálatai mellett, tavaly elvégezték a városban található 97 játszótér négy évenkénti kötelező felülvizsgálatát is. Ennek eredményeként újakra cserélték a hinták csaknem felét, a csúszdák harmadát, időjárásálló fém konzolokkal stabilizálták a fajátékok jelentős részét, és valamennyi billenőhinta biztonságosabb fogantyút kapott.

Z. Pintye Zsolt