Nem született meglepetés: Fucsovics nyerte a Marso-Bige Kupát
Fotó: Szarka Lajos

Fucsovics Márton nyerte meg a Marso-Bige Kupát. A világklasszis teniszező három szettben győzte le Marozsán Fábiánt a döntőben, aki harmadik szettben történő sérülése ellenére derekasan helytállt. Fucsovics a nyíregyházi mérkőzésekkel is az egy hónap múlva esedékes US Openre készült fel. 

Egy az ásszal nyerte meg Fucsovics Márton a döntőt és vele a Marso-Bige Kupát. A nyíregyháziak Marcija három szettben győzte le a 21 éves Marozsán Fábiánt, aki derekasan helytállt. A fiatal sportoló sok helyzetben energikusan, pimaszul játszott, azonban az utolsó szettben egy hirtelen jött sérülés miatt már nem volt ellenfele a tapasztaltabb játékosnak. 

 - Szerintem nagyon jó meccs volt, mind a két szett nagyon szorosra sikerült. Marci az elsőt nyerte, az elején egy kicsit megbotlottam és ezt ki is használta. Végig tudta vinni és a másodikban egy kicsit változtattam és bejött, jobban játszottam és megnyertem a másodikat. A döntő szettben egész jól kezdtem, 2:1-re vezettem, de sajnos begörcsöltem, ami még életemben nem fordult elő – mondta el Marozsán Fábián. 

Revansot vett 

Fucsovics Márton elárulta, hogy várta a döntőt, mert néhány hete Marozsán legyőzte és most szeretett volna revansot venni. 

- Elődöntőt könnyebben nyertem, 6:2, 6:2-re majd a Fábiánnal játszottam, akitől valóban két hete kikaptam. Két szettben megvert. Most azért dolgozott bennem a bizonyítási vágy, nagyon meg akartam mutatni, hogy ki a magyarok istene a teniszben. Szerencsére jól játszottam és a döntő szettben fölé tudtam kerekedni. Inkább fizikálisan erősebb voltam nála. Kézfogásnál ezt is mondtam, hogy még sokat kell erősödnie és jó teniszező lesz belőle – hangsúlyozta Fucsovics Márton.

Fucsovics minden mérkőzését nagy figyelem kísérte. Rég volt ennyi néző kíváncsi egy-egy teniszmeccsre a Sóstói úton. Marci játékát árgus szemmel figyelte nyíregyházi edzője is, aki végigfotózta a mérkőzéseket. - Régen csináltam róla fotósorozatot, így ez is megvolt. Mondtam, hogy edzőnek már nem tartott meg, de fotósnak még megtart, azt mondta – tett hozzá Erőss Béla. 

Az US Openre készül

A Marso-Bige Kupa díjkiosztóval zárult. A torna harmadik helyezettje Fajta Péter lett. A serlegek átadása után Fucsovics azt is elárulta, hogy már gőzerővel készül az egy hónap múlva esedékes US Openre és minden lehetőséget kihasznál, hogy formába hozza magát. Legközelebb Cincinattiben játszik majd tétmérkőzést. 

Kapcsolódó galéria

Marso-Bige Kupa - Fucsovics Márton mérkőzése 20200801