Nem fogja elhinni, mire készülnek szombaton a Krúdyban!

Ismét jókedvű főzőcsapatoktól és versengő diákoktól lesz hangos az Epreskert utca, mivel ismét megrendezik a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban a „Krúdyfeszt”-et. A hagyományos, tavaszköszöntő Családi napon, április 13-án, szombaton reggel nyolc óra és délután 16 óra között várják a tanulókat, a családjukat, a gimnázium dolgozóit és a környéken élőket érdekes, közösségépítő programok. A részletekről az iskolai vezetői számoltak be a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában. 

A nagymúltú gimnázium életében már hagyomány, hogy minden tavasszal családi napot tartanak azért, hogy a diákok és szüleik, valamint a pedagógusok és az iskola dolgozói egy kötetlen, felhőtlen, tanulásmentes napot töltsenek együtt. Az ünnepélyes megnyitót követően sport,-és ügyességi versenyek, testet és lelket megmozgató érdekes, egész napos programok várják az ország 33. és a vármegye legeredményesebb gimnáziumának közösségét.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő iskolában a pedagógusok fontosnak tartják, hogy ilyen és ehhez hasonló kötetlen programokat is kínáljanak a tanulóknak, akik egész tanévben keményen tanulnak, versenyeznek, vizsgáznak és öregbítik az iskola jóhírét. A nap egy kicsit a maturandusok körül is forog, akiknek utoljára van lehetőségük megtapasztalni az érettségi előtt, hogy mit is jelent Krúdy-s diáknak lenni.  

A Krúdyfeszten az iskola udvaráról kellemes illatok és füst is száll majd, ami a környéken élőknek azt jelenti, hogy az aznapi ebédért kóstolójegyek ellenében elegendő a gimnázium udvaráig elsétálni, hiszen az iskola 18 osztálya szabadtéri főzőtudományát is latba veti. A csoportok kreativitásán múlik csak, mi mindent tudnak bográcsban, grillrácson, vagy smokerben elkészíteni. A tét a verseny győztesének járó vándorkupa.  

A sütés-főzés mellett röplabdázni, focizni és csocsózni is lehet, a legkisebbek pedig kreatív játszóházban és logikai játszószobában mulathatják az időt. Mindezek mellett a sportversenyek szüneteiben vagy két program között szabadtéri játékok várják a közönséget: buborékfoci, élőcsocsó, szumó és football darts áll egész nap a vendégek rendelkezésére.