200 citerás készül rekordot dönteni és még a Csík zenekar is fellép szombaton Sóstóhegyen!

A vurstlik egykori hangulatát öltöztetik népi köntösbe Sóstóhegyen, ahol április 13-án, szombaton egész napos mulatság várja a kikapcsolódni vágyókat. Népzenei bemutató, néptánc, öko kiállítás és vásár és számos szórakozási lehetőség fogadja a látogatókat. A nap fénypontja a Csík Zenekar élő koncertje lesz. A rendezvény ingyenes, de elözetes regisztrációhoz kötött. A részletekről Rusznyák László, főszervező és Ágoston Idikó, önkormányzati képviselő számolt be a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában. 

Az idén 111 éves sóstóhegyi iskola udvarára, három helyszínre több tucat programot szervezett a Sóstóhegyi Közművelődési Színtér. Tíz órakor a napot a Szabolcs Néptáncegyüttes ünnepi műsora nyitja meg, majd egy rekordkíséretre kerül sor. 220 citerás közös muzsikálásba kezd, amit a Magyar Rekordok Szövetsége hitelesít. Ezt követi a Nyíregyházi Egyetem Népzene Tanszékének koncertje, ami után a képzőművészet kerül a középpontba. Az öko- rajzpályázat eredményhirdetésén izgulhatnak a pályázók, ahol Sávolt Karolina, a Nemzet Fiatal Művésze értékes ajándékait kapják a díjazottak. 12 órától az 1988-ban alakult, Kossuth-díjas Csík Zenekar lép a színpadra és ad élő koncertet.

Az iskola középső udvarán több mint 25 öko- és kézműves kiállító várja portékájával a látogatókat. A füves udvaron pedig állatsimogató, ugrálóvár és körhinta gondoskodik a legkisebbek szórakozásáról.

A program célja, hogy a szép, tavaszi idő beköszöntével a helyiek közösen eltöltsenek egy felhőtlen napot, ahol a kikapcsolódás és a 111 éves iskola születésnapi megünneplése van a főszerepben.