Nem felejtettünk el győzni!

Két mérkőzést játszik még az idei szezonban a Fatum Nyíregyháza. A csapat a Diósgyőr és a Szent Benedek ellen lép pályára. Az együttest új vezetőedző irányítja. 

A múlt héten lengyel vezetőedzővel kötött szerződést a Fatum Nyíregyháza, így Adrian Chylinski irányítja a női röplabda együttes szakmai munkáját. A tréner a magyar válogatott másodedzőjeként dolgozott eddig. 

- Ez egy nagy lehetőség számomra, hogy vezetőedzőként dolgozhatok, egyébként is úgy terveztem, hogy a szezon után szeretnék váltani, és kipróbálni magam vezetőedzőként. Nem kellett sokat gondolkodnom miután megkeresett a vezetőség, és beszéltünk. Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kapok. Ismerem a bajnokságot, a játékosokat, mivel a válogatott mellett dolgoztam, és sokkal könnyebb így a munkám, mintha egy másik országba mentem volna. Az első benyomások a lányokról nagyon jók, jól dolgoznak. A röplabdában fontosak a támadások, a blokkok, a védekezés, ezeken szeretnénk javítani, és nagyon fontos morálisan, hogy újra győzzön a csapat, ami lendületet adhat. Az az álmom, hogy a bajnokság végére bejussunk a döntőbe, de az első lépcső most az, hogy kiharcoljuk a négybe kerülést. Ezért dolgozunk – mondta  Adrian Chylinski  vezetőedző. 

Tóth Fruzsinával és Lászlop Alexandrával is dolgozott már együtt a vezetőedző a nemzeti csapatnál.  Előbbi úgy gondolja, fontos lenne, hogy jól zárja az évet a csapat. 

- Kicsit elveszítettük a hitünket az elmúlt meccseken, hogy előrébb végezhetünk a bajnokságban vagy a kupában mint tavaly. Az új vezetőedző érkezése hozzáadhatja azt a pluszt ami hiányzott. Nem felejtettünk el nyerni, de a heti munkánk, ahogy dolgozunk, meghatározza majd a mérkőzéseinket – tette hozzá Tóth Fruzsina. 

Két mérkőzést játszik még a gárda az idei naptári évben. Előbb a DVTK vendége lesz 23-án a csapat, majd 29-én Balatonfüredre utazik, és a Szent Benedek ellen lép pályára. Jelenleg az ötödik helyen áll a Fatum az Extraligában, de nagyon szoros a középmezőny, így két győzelemmel az első négyben zárhatná az esztendőt a Nyíregyháza.