Nem borult a papírforma - nyert a BKG Príma Akadémia Debrecen ellen a NYÍKSE az NB-II-ben

Sunshine-NYÍKSE - BKG-PRIMA Akadémia Debrecen 86-50  (30-9, 17-15, 15-13, 24-13)

Hazai pályán, a tabella 8. helyén álló debreceni BKG-Prima Akadémia együttesét fogadta a Sunshine NYÍKSE a kosárlabda NB-II-ben.  Kötelező győzelmet várt mindenki és ehhez méltóan kezdett is a hazai csapat. A legerősebb kezdő ötössel, az első 5 perc után az első negyedben már 21-4 volt a nyíregyháziaknak és a negyed végén 30-9-es eredményt mutatott az eredményjelző.
Kovács Tibor le is ültette Savicot, Asztalost és Földesit is. Jött a cserepad és pihenőre vonult a kezdő öt, de nélkülük is tartani tudta előnyét a NYÍKSE és igaz, hogy csak két ponttal, de a negyedet nyerve 23 pontra növelte előnyét a csapat. A harmadik negyedet szintén Asztalos és Savic nélkül játszotta a csapat, sőt Gáspár is pihent, de tartva az előnyt a fiatalok újabb 2 pontottal növelték előnyüket.  Az utolsó etapban pedig még Asztalos is visszatért kicsit és magabiztos játékkal a nyíregyházi fiúk végképp eldöntötték a mérkőzést. Bár igaz, hogy a mérkőzés záró másodpercében egy triplával a debrecenieké volt az “utolsó szó” , így a végeredmény 86-50 lett.
Az elmúlt heti mérkőzéshez képest magabiztosabban és igazi csapatként játszott a Sunshine-NYÍKSE. A kezdők jó teljesítménye mellett a cserepadról érkező Balogh B. jó védekezéssel, látványos labdaszerzésekkel és fontos pontokkal tartotta lendületben a csapatot, míg Bíró sokszor egyedül is látványosan oldotta meg a támadások befejezését. De, hasznosan játszott Zajácz és Skorcov is.

Nyíregyháza: Savic 3/3, Tóth V. 12/6, Gáspár B. 10, Földesi N. 11/6, Asztalos I. 16
Cserék: Bíró B. 10/3; Balogh B. 7/3; Zajácz K. 6; Csirpák P. 6; Skorcov G. 5; Bolden I. - 
Vezetőedző: Kovács Tibor