Negyeddöntő - Egyenlített a Kaposvár
Fotó: Kováts Domonkos

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén a Fatum Nyíregyháza Kaposvárra utazott. 
Az első szett eleje a hazaiaknak sikerült jobban, 10-5-nél időt is kért Tomás Varga, és agresszívabb játékot kért a mieinktől. Sikerült is kicsit közelebb kerülni, így féltávnál 13-10 volt az állás. Mindkét oldalon voltak szép támadások, így érdemben nem változott a különbség. A folytatásban viszont több volt a hiba a Fatum játékában, melyet kihasználva meglépett a KNRC, és végül nyerte a szettet 25-16-ra a házigazda.  
A második felvonás elején sokat javult a Fatum sáncmunkája, és vezetett is a csapat. Több látványos labdamenet után a somogyiak négy ponttal megléptek, és tartották előnyüket. A Nyíregyháza viszont nem adta fel, és 17-15-nél kettőre olvadt a hátrány. Sőt, Anija Jurdza bombája után egyenlített a Fatum! Izgalmas volt a hajrá, és Selena Leban egymás után többször is remekül támadott. 21-21 után két pontot a Kaposvár szerzett, majd szettlabdához jutott, és az elsőt értékesítve 25-22-re nyerte ezt a játszmát is. 


A harmadik felvonás eleje a házigazdáé volt, de tapadt a Nyíregyháza ellenfelére. Sajnos a kaposvári csarnok belmagassága többször kibabrált a mieinkkel és néhány hiba is becsúszott, így 11-6 volt az állás a Kaposvár javára a szett derekánál. Jó blokkokkal tovább nőt a különbség, de nem adta fel a Fatum, nagy hajrába kezdett. Ez azonban csak a szépítésre volt elég, végül nyerte a harmadik játszmát és ezzel a mérkőzést is  1 óra 15 perc alatt a KNRC. 
A párharc állása ezzel 1-1, folytatás szerdán Nyíregyházán. 

KNRC – Fatum Nyíregyháza 3-0 (16, 22, 17)

Kaposvár: Ubavic 17, Godó 10, Szedmák 11, Maggioni 6, Gyimes 9, Bodovics 6

Csere: Radnai (liberó), Hegyi, Renko-Ilic

vezetőedző: Vincent Lacombe

Nyíregyháza: Kovács-Francesco, Cepni 8, Lászlop 6, Jurdza 13, Leban 8, Belova 2

Csere: Tóth F.(liberó), Cicic 1, Valentová 2

vezetőedző: Tomás Varga

Vincent Lacombe: - A fókusz rendben volt a játék minden elemében, az egész csapat érezte, hogy ezt a meccset megnyerhetjük. Szerdán egy újabb mérkőzés következik, ahol tovább kell vinni a mai lendületet. 

Tomás Varga: - Sok dolog hiányzott ma. Nem tudom mi az oka, de nagyon kevés pontot csináltunk támadásból. Amióta a csapatot átvettem, még nem játszottunk ilyen rosszul. Szerdán döntetlenről indulunk, szeretnénk újra előnybe kerülni.