Négy ütemben újítják fel a Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztályát

Négy ütemben újítják fel a Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztályát

Az 1960-as években épült az az épület, amelyben a Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztálya működik. Azóta semmilyen nagyobb korszerűsítés nem történt a tömbön, mindeddig. Jelenleg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vis maior támogatásának köszönhetően, közel 150 millió forintból, 4 ütemben újítják fel az épület bizonyos területeit. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közel 100 millió forintot biztosít, a hiányzó 50 millió forintot az intézmény önerőből állja.


További képekért kattintson a fotóra!

Az első ütem már megvalósult, az orvosi szobák helyén új vizesblokkokat alakítottak ki és korszerűbbre cserélték a nővérhívó rendszert.

Itt egy nagyon komoly és nagy felkészültségű kollégák által vezetett osztály van, a megye egyetlen Pulmonológiai Osztálya, amely nagyon széles szakmai palettával működik. Mind a TBC kezelés, mind az onkológiai kezelések és más egyéb tüdőgyógyászati megbetegedések gyógykezelése történik. A körülmények itt nagyon mostohák voltak.

– mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

További képekért kattintson a fotóra!

Évente közel 4 ezer beteget látnak el az osztályon, így a betegbiztonság és a páciensek komfort érzetének javulása szempontjából különösen jelentősek a felújítási munkálatok. Az első ütem lezárulását követően azonnal elkezdődött a második ütem megvalósítása. Ennek keretében az Északi szárnyban is megújulnak a vizesblokkok, megerősítik a födémet és az összes helyiség tisztasági festést kap. A harmadik ütemben a Déli szárnyat korszerűsítik, a 4. ütemben pedig új PVC burkolatot kap mindkét szint. Egy másik vis maior támogatásnak köszönhetően új nyílászárókat építenek be, ez közel 50 millió forintból valósul meg, amiből 36 millió forint támogatást, szintén az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosít.


Kanócz Rita