Négy nyelven már beszél, kettőt tanul - A Fatum röplabdása mindenkivel szót ért

Inneh-Varga Elizabet nem jön zavarba, ha külföldiekkel kell beszélgetnie. A Fatum Nyíregyháza röplabda játékosa bár Budapesten született, de Romániában nőtt fel édesanyja szülővárosában, Nagyváradon, így a két nyelvet, a magyart és a románt anyanyelvi szinten beszéli. 

A magyar és a román mellett az angolt kiskoromban kezdtem el tanulni és mivel édesapám Benini nemzetiségű, a  családjában mindenki angolul beszél, ezért folyamatosan gyakorolni is tudom, arról nem is beszélve, hogy az edzéseinken az angol az elsődleges nyelv. Ez egy kapocs, ami összeköt minket. Spanyolul másfél éve kezdtem el tanulni. Azt olvastam, hogy kb. 400 millió ember beszéli ezt a nyelvet világon. Persze nem ezért kezdtem. Elsődlegesen a spanyol kultúra, a gasztronómia és művészet kezdett el érdekelni, aztán jött az ötlet, hogy akkor megtanulok spanyolul. Szövegolvasással és hangfelvételek, zeneszövegek hallgatásával és csapattársammal és barátnőmmel, Genesis Francesco-val gyakorlom a spanyolt - mesélte Inneh-Varga Elizabet. 

A módszere egyszerű. Több nyelven is elolvas egy könyvet.

- Stresszoldó hatással van rám, ha egy –egy könyvet elolvasok. Azt szoktam csinálni, hogy ha egyet kiválasztok, akkor azt elolvasom magyarul, románul és angolul is, így még több szót és kifejezést megismerek.Most két újabb nyelv elsajátítását tűztem ki célul. Az egyik a francia, a másik pedig az olasz. A francia - ahogy mondják - a szerelem és a szellem nyelve és imádom a dallamosságát. Az olasznak szeretem a hangzását. Úgy gondolom, hogy nem lesz olyan nehéz egyik sem, mivel egy nyelvcsaládba tartoznak a másik kettővel, amit már beszélek - mondta a Fatum játékosa.