Négy győzelem zsinórban - Az Oroszlányt fogadják ma este a kosarasok

Jó sorozatot tudhat a háta mögött a Hübner Nyíregyháza BS. A férfi kosarasok négy találkozót nyertek zsinórban, és a 10. helyen állnak a tabellán. A bajnokságban most egy hónap szünet következik a válogatott mérkőzései miatt. 

Sopron, Körmend, Kaposvár, Zalaegerszeg. Komoly hagyományokkal rendelkező csapatok ellen győzött a Hübner Nyíregyháza a férfi kosárlabda NB-I-ben. A mieink négy találkozót nyertek egymás után, ezzel pedig nagyot léptek előre a tabellán. A mezőny nagyon szoros, a Cápákkal együtt öt csapatnak is négy győzelme van. Pedig nem indult könnyen a szezon a nyírségiek számára, ám Suarez érkezésével az utolsó puzzle darab is a helyére került. 

- Minden játékosnak megvannak az erényei és a hiányosságai. Folyamatosan figyeltük a külföldi kosarasokat, és úgy éreztük, ő lehet a megfelelő ember számunkra, melyet igazolt is az eddigi meccseken – mondta Pethő Ákos vezetőedző. 

A magyarok közül Kiss Benedek a fiatal szabály miatt sok időt tölt a pályán, és igyekszik ezt kihasználni. Számára a legkülönlegesebb a Körmend elleni meccs volt, mivel korábbi klubja ellen lépett pályára. 

- Furcsa volt az a mérkőzés, érdekes volt a korábbi csapattársak ellen pályára lépni, de a lényeg, hogy győztünk - mondta Kiss Benedek. 

Ami a statisztikákat illeti, a 24 pontos meccsenkénti pontátlaggal rendelkező Nigel Johnson a leghatékonyabb a nyíregyháziak közül. Ő játszotta eddig a csapatból a legtöbb percet, és ő szerzi a legtöbb labdát is, míg a támadó lepattanók rangsorában Seth Leday a 4. a magyar bajnokságban. A csapat ma este 19 órától az Oroszlányt fogadja.