NBA Academy Nyíregyházán - rangos kosártornát rendeznek a Continental Arénában

Rangos utánpótlás kosárlabdatornát rendeznek a héten Nyíregyházán. Több európai országból érkeznek együttesek, és pályára lép az NBA India gárdája is. A Blue Sharks szeretne jól szerepelni hazai környezetben. 

Egy éve már indult az EYBL sorozatban a Nyíregyháza Blue Sharks, és akkor a döntőbe jutott. Most a „B” csoport küzdelmeinek Nyíregyháza ad otthont. Csütörtökön kezdődik a torna, és egészen vasárnap tart, kilenc csapat részvételével. Az NBA Academy India gárdája szerdán már edzést tart a Continental Arénában. Itt olyan játékosok vannak a keretben, akiket az amerikai profi bajnokság együttesei figyelnek. Sitku Ernő, az MKOSZ elnökségi tagja szerint akkor fejlődhetnek igazán a magyar fiatalok, ha ilyen nemzetközi tornákon vesznek részt. 

- Fontos a tapasztalatszerzés, ehhez nemzetközi meccsekre van szükség. Ekkor láthatják a játékosok is, hogy miben kell még fejlődniük - mondta Sitku Ernő elnökségi tag, MKOSZ

Érkezik csapat Svédországból, Franciaországból, Szlovákiából, Romániából, Csehországból és Olaszországból is. A Rimini Basket például egy kiválasztónak is tekinti a mérkőzéseket a játékosok szempontjából. A szervezők számára komoly feladatot jelent a kilenc csapat koordinálása. 

 - Nagyon rugalmasak a szállásokon, még ma is volt változás, de szerencsére mindenben partnerek. Számunkra ez komoly feladat, mivel három együttes is repülővel érkezik, itt a transzfert is mi oldjuk meg - mondta Csizmadia Levente szervező.  

A torna csütörtökön délután 15.30-tól a Blue Sharks – NBA Academy India találkozóval kezdődik a Continental Arénában. Minden meccset itt rendeznek vasárnap délutánig, a nézők számára a belépés ingyenes.