Nagy küzdelem és vendégsiker
A Békéscsabát fogadta a Fatum-Nyíregyháza.

A bajnoki címvédő Békéscsabát fogadta a rájátszás második mérkőzésén a Fatum-Nyíregyháza. Az első meccset a BRSE nyerte, így előnnyel várhatták a találkozót. Az első szett ezúttal is izgalmasan alakult, a hajráig a vendégek vezettek, majd fordított a Nyíregyháza, és nyerte a játékrészt. A második játszmában ismét sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végén robbantott a Békéscsaba, és egyenlített. A harmadik szettben fordított volt a felállás, a végén jobban koncentráltak a hazaiak, és ismét előnybe kerültek, sőt a negyedik játszmában 20–16-nál minden esélyük megvolt arra, hogy megnyerjék a találkozót. Innen fordított a BRSE, és 25–22-re nyerte a szettet, 2–2. A döntő játszmában aztán a lélektani előnyben lévő vendégek jó nyitásaik után könnyű pontokat szereztek, és nyerték a szettet, ezzel együtt a mérkőzést is. 

Fatum-Nyíregyháza–Linamar-Békéscsaba 2–3 (23, -17, 19, -22, -4)

Bujtosi Szabadidő Csarnok, 600 néző

Nyíregyháza: Araujo 17, Erdős, Sikos 7, Valdez 15, Vén 6, Erdősné 12. Csere: Roma (liberó), Akimova 1, Berényi, Andrejkovics 5.

Kőhalmi Richárd vezetőedző: – Csalódott vagyok, a negyedik szettben ugyanaz történt, mint Békéscsabán. 22–20-ra vezettünk, de aztán egy 0–5-öt produkálva elbuktuk a játszmát, és ezzel együtt a mérkőzést. Próbálunk javítani csütörtökön idegenben. 

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 2–0, a Békéscsaba javára. 

Dankó L.