Nagy csata Szegeden – kikapott az NYKK
Nem sikerült visszavágni a Szegednek a hazai pályán elszenvedett vereségért. A férfi kosarasok nagy csatában kikaptak idegenben.

A Nyíregyháza azzal a céllal utazott Szegedre, hogy visszavág a Bujtosi Szabadidő Csarnokban elszenvedett vereségért. A felsőházba jutásért folytatott csata szempontjából is kulcsfontosságú volt a találkozó, mivel a Szedeák közvetlen riválisa a Marso-NYKK-nak. Jól is kezdtek a nyírségiek, és az első negyedet meg is nyerték, illetve a második után is előny birtokában vonulhattak az öltözőbe. Fordulás után viszont pontosabbak lettek a hazaiak, és a harmadik negyedben megfordították az állást, a végig nyitott találkozón pedig izgalmas hajrá végén győztek.

Naturtex-SZTE Szedeák–Marso Nyíregyháza KK 87–78 (20–24, 22–22, 19–12, 26–20)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző.

Szedeák: Jereminov 17, Kiss Z. 3, Molnár A. 11, Ciric 17, Balaban 31. Csere: Mike, Molnár B., Demeter, Stefanovic, Kuntic 8, Varga, Révész. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Nyíregyháza: Savic, Taylor 23, Nagy 6, Kolaric 13, Hujdurovic 25. Csere: Kósa T., Molnár M., Czura, Helmeczi, Lajsz, Vasojevic 11, Kósa D. Vezetőedző: Sitku Ernő.

D. L.