A 28. alkalommal nyitották meg nagyszabású koncerttel az újévet Nyíregyházán. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a város egyik kiemelten támogatott együttese, arany minősítésű, nívódíjas zenekar, amely minden évben hangversennyel nyitja az új esztendőt. A 2015. évi újévi koncerten Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Liszt-díjas trombitaművész, karmester vezényletével csendültek fel osztrák és német zeneszerzők művei.


További képekért kattintson!

A 2015. évi újévi koncerten a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke és Nyíregyháza polgármestere mondott köszöntőt. Dr. Kovács Ferenc beszédében azt mondta: az újév első napja nemcsak a fogadalmaké, hanem az értékelésé és a tervezésé is. A polgármester úgy értékelte: a város eredményes évet zárt. Nyíregyházán számos fejlesztés, beruházás valósult meg, s ez a folyamat az elkövetkezendő időszakban is folytatódik.
Az újévi koncerten többek között felcsendült Richard Strauss és Brahms muzsikája, de volt tradicionális német polka is. A zene mellett a koncerten a látvány is nagy szerepet kapott, fellépett a Primavéra Balettegyüttes, a FIX-PONT Balettiskola, és a Szabolcsi Koncert Fúvós Zenekar összes majorett csoportja.

Január 10-én, szombaton 20.30-tól és vasárnap 9.30-tól a koncertet teljes terjedelmében megtekinthetik a Nyíregyházi Televízió műsorán!

Fotó: Máté János