Mutatjuk, milyen idő lesz szilveszterkor

Szilveszter napján néhol gyenge eső, a borult részeken szitálás fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul, a tartósan borult tájakon 4 és 7, míg a kevésbé felhős részeken 9 és 14 fok közötti értékek valószínűek, azonban délnyugaton 15, 16 fok is lehet.

Szombaton, szilveszterkor az északi, északkeleti harmadban tartósan rétegfelhős, párás maradhat az idő, ott csak kisebb körzetekben szakadhat fel a felhőtakaró. Másutt változó vastagságú fátyol- és középszintű felhőzet szűri, zavarja a napsütést. Néhol gyenge eső, a borult részeken szitálás fordulhat elő. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkülhet meg – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul, a tartósan borult tájakon 4 és 7, míg a kevésbé felhős részeken 9 és 14 fok közötti értékek valószínűek, azonban délnyugaton 15, 16 fok is lehet. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Estére csökken a középszintű felhőzet, az ország nagy részén fátyolfelhős lesz az ég. Az északi, északkeleti megyékben továbbra is borult, párás marad az idő, helyenként arrafelé köd is képződik. Legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken.

A délnyugati, déli szelet főként a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 között valószínű, de a szeles dunántúli tájakon ennél enyhébb lesz az idő.

Forrás: hirado.hu