Munkaerő-piaci képzés

A Mentor Alapítvány már korábban is részt vett a nyíregyházi önkormányzat Az érkerti lakótelep nagyvárosias lakókörnyezetének minőségi megújítása című pályázatain. Ezek a városrész már megvalósult rekonstrukciójához kapcsolódó mini projektek, amelyekben civil szervezetek kaptak szerepet. Az elmúlt év nyarának elején önkéntesek segítségével háromezer tő virágot ültettek el az Állomás tér parkjában, decemberben pedig rendőrnapot tartottak három óvodában és egy általános iskolában, hogy felhívják a figyelmet a bűnmegelőzés fontosságára. Most pedig az 1 millió 138 ezer forintos nyertes pályázat segítségével január 19-től 30-ig kéthetes programot indítottak, amelyen ingyenes munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtanak a városrész munkát kereső lakóinak.

ÁLLÁSKERESÉSI TECHNIKÁKKAL ISMERKEDNEK

Ágoston Péter projektmenedzser, a Mentor Alapítvány alapítója elmondta, a program során szaktanárok és motivációs szakemberek segítségével készítik fel a résztvevőket a sikeres álláskeresésre, akik többek között megismerkedhetnek az álláskeresési technikákkal, önismereti képzésen, képességfejlesztésen, motivációs csoportos foglalkozáson vehetnek részt.

AZ INTERNET SZEREPÉRŐL IS TANULNAK

A képzésekre minden hétköznap 16 és 20 óra között várják az érdeklődőket a Vécsey Károly Általános Iskolában. A jövő héten a számítástechnika alapismereteivel, az irodai adatkezeléssel, a mindennapok digitális kezelésével és az internet társadalmi szerepével ismerkedhetnek meg a programban résztvevők.

Szoboszlai Tibor