Műfüves létesítmény – Átadták az MLSZ ovi-foci pályát Nyíregyházán!

Újabb műfüves focipályákat adtak át Nyíregyházán. Az Arany, a Zelk és a Vécsey Iskola udvarán is elkészültek a létesítmények, melyek MLSZ támogatásból valósultak meg. A beruházás összértéke 51 millió forint. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Óvodai Pályaépítési Programjának keretében a szabolcsi megyeszékhelyen 3 darab műfüves focipálya épült 2019. nyarán. A legújabbat kedden adták át a Zelk Zoltán Angol-Német Kéttannyelvű Iskolában.  A 14x26 méteres multifunkciós pálya alkalmas testnevelés órák tartására is. A három beruházás összesen 51 millió forintba került, melynek 90%-át a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozta, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat biztosította. 

- Ez az infrastruktúra fejlesztés méltó folytatása a sportkoncepciónknak. Kihasználják a gyerekek a létesítményeket, beindította a sportolást a városunkban, ezért csináltuk - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a kisgyermek labdarúgás fejlesztésére évek óta kiemelt figyelmet fordít és az általa szervezett, a legfiatalabb korosztályt mozgósító Bozsik Programban országosan magas a részvétel.

Nyíregyházán – országosan egészen egyedülálló módon- valamennyi önkormányzati fenntartású óvoda részt vesz a Programban, az általános iskolákat tekintve pedig a nyíregyházi körzet az egyik legtöbb intézményt öleli magába. A fenntartási költségeket a pályák fő használójaként az intézmények fenntartója, a Nyíregyházi Tankerületi Központ vállalta.

- A Nyíregyházi Tankerületi Központ és az önkormányzat együttműködését kiválóan példázzák ezek a fejlesztések. Ezek a pályák kiváló lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek a sportoláshoz - mondta Gaszperné Román Margit a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója. 

Egy grund méretű pálya külső kerítéssel közel bruttó 17 millió forintba kerül. A Zelk Iskola mellett a Vécsey és az Arany is hasonló pályát kapott. 

- Örülünk, hogy az egyik pálya a mi iskolánkba került, ez nagyban segíti majd a mindennapos testnevelés órák megtartását - mondta Medve Róbert a Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskola tagintézményvezetője. 

A mostani helyszínek kiválasztása úgy történt, hogy a műfüves pályákat a környező óvodák gyerekei is használhassák.  A Jósavárosban több fejlesztés is történ az elmúlt években. 

- A múlt héten adtuk át a megújult Robinson dombot, és egy új játszótér is készült. A Jósavárosban több sportot, szabadidőt érintő fejlesztés valósult meg, remélem ez folytatódik a jövőben is - mondta Dr. Horváthné Dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő.

Az elmúlt években Nyíregyházán 14 ovi-sport pálya épült, megújultak a tornatermek és iskolaudvarok, óvodai tornaszobák és óvodai udvarok. A város évente közvetlen támogatásként több mint 26 millió forintot fordít diáksportra.