Mozgáskorlátozottak karácsonya

1981 óta minden évben megrendezi a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete azt a karácsonyi ünnepséget, amelyre idén közel 300 vendég érkezett. A mozgásukban korlátozottakat és hozzátartozóikat karácsonyi dalok, versek és apró meglepetések fogadták. Az összejövetel segíti azokat az embereket, akiknek valamilyen egészségügyi problémával kell együtt élni.
Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Szaolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke azt mondta, a mozgássérült embereknek nagyon fontos, hogy sorstársaik társaságában legyenek. Az elnökasszony azt tapasztalta, fiataljaik keresik egymás társaságát és azokat a lehetőségeket, ahol barátokra tehetnek szert.

(További képekért kattintson a fotóra!)

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata egyik kiemelt területének tekinti a mozgásukban korlátozottak helyzetének javítását.
Vassné Harman Gyöngyi, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője az ünnepségen elmondta, fontos a segíteni, a társadalom figyelmét problémáikra irányítani, hiszen aki egészséges, el sem tudja képzelni, milyen nehéz helyzetben vannak a problémával küzdő emberek.
Az ünnepi műsor mellett a sorstársaknak lehetőségük nyílt arra is, hogy társaságban legyenek és beszélgessenek egymással.
A szponzori felajánlásoknak köszönhetően az egyesületi tagokat apró ajándékokkal is meglepték a szervezők a mozgáskorlátozottak karácsonyi ünnepségén.

M.E.

Fotó: Máté János