Most már jöhet a következő 100

Tortát hozott Kolozs Sándornénak unokája, Renáta. A 100-ast formáló gyertyákból is jól látszott, ma lett 100 éves a néni. A jubileum alkalmából együtt ünnepelt a családja. Erzsike nénit két gyermeke, valamint hozzátartozói is köszöntötték. A város részéről a polgármester jött el az ünnepelthez. Az átadott oklevélben Magyarország kormánya és a polgármesteri hivatal kíván jó egészséget és további boldog éveket. Erzsike néni debreceni születésű.

Kattintson!

Nyíregyházára úgy került, hogy ide jött férjhez. Nyugdíjazásig a polgármesteri hivatalban dolgozott és még utána is vállalt munkát.

– Még a kiegészítő parancsnokságon volt írnoki munkában, mert gyönyörű, nagyon szép írása van, és ott, amikor befejezte, 66 éves volt, attól kezdve éli a nyugdíjasok életét – mondta az ünnepelt menye.

Erzsike néni ma már keveset beszél. Ma is csak csöndesen nézte, hogy a kamerák kereszttűzébe került. A családja ellenben azt mondta, hogy reggel különös mondattal lepte meg őket: most már meg volt az első 100, jöhet a második. A polgármester a születésnapon elmondta, az elmúlt négy évben több 100 évest is köszönthetett Nyíregyházán.

– Mióta polgármester vagyok, az elmúlt 4 év alatt a nyolcadik 100 éves nyíregyházit köszönthettem – mondta a polgármester. – Ez nagyon jó érzés, és főleg úgy, hogy rengeteg 90-95 éves születésnapos van Nyíregyházán, tehát az utánpótlás is biztosított. A szépkorú köszöntésén kiderült, a polgármesteri hivatal idén is köszönteni fogja a 90-95-100 éves jubileumot megérő nyíregyháziakat.

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Máté János