Móricz-(F)Actor: hétvégén startolt a színház Móricz Online programsorozata

Dézsi Darinka, Urbán-Szabó Fanni és Illyés Ákos nyitotta a Móricz-(F)Actor programsorozatot, melynek folytatása e hét végén várható, de a virtuális színházi csomag újabb elemei is megjelennek már ezen a héten.

A hétvége bizonyította, hogy nemcsak a színészeknek hiányzik a közönség és a játék, ez viszont is igaz. A Móricz Online programcsomag első eseménye, a Móricz-(F)Actor mutatkozott be a múlt hét végén, pénteken, szombaton és vasárnap. Dézsi Darinka, Urbán-Szabó Fanni és Illyés Ákos szerepelt a zenés vetélkedő show-műsorban.

„Első este, pénteken Dézsi Darinka mutatkozott be. Mai napra a megtekintések száma már a 9 ezret is elérte. Több száz, már ötszázhoz közelít a reakciók, tehát a like-ok és egyéb reakciók száma. Kommentelők is közel 200-an voltak, tehát azt kell mondanom, hogy hihetetlenül izgalmasan robbant be a dolog. De a második nap is közel hasonlóak a számok, a tegnap este pedig – megkockáztatom – még az első napét is meg fogja haladni, mire eléri a 2-3 napos megtekinthetőséget. Folytatás péntek-szombat-vasárnap, Horváth Margit, Gulyás Attila és Kosik Anita a következő három versenyző. A héten kedden-szerdán meglesznek a felvételek, úgyhogy nagyon izgul mindenki, hogy a következő kör is hasonlóan népszerű legyen, de hihetetlenül sok biztatást kapunk a nézőktől” – büszkélkedett a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A tervek szerint, sőt azon túl is sikerült megmozgatni a közönséget és a színház közösségi oldalát. Ismert már az e hétvégi program mindhárom szereplője. A folytatásban aztán jön a régi évadok előadásaiból válogatott jelenetsorozat, mely szintén játékot kínál a nézőknek. Emellett a különféle szituációkra épülő improvizációs játékkal is készülnek a színészek.

„Én nagyon szeretném, ha a Móricz Impro a jövő héten elindulna. A Móricz Anno pedig várhatóan már ezen a héten is, egy-két bejelentkezéssel látható lesz. Teljes egészében a nézőknek szól, nekik csak annyi dolguk van, hogy felismerjék az adott darabot és megírják nekünk, hogy melyik előadásból látható ez a kis jelent” – beszélt a tervekről Kirják Róbert.

A színházban sorsolnak a játékosok között. A jutalom pedig a nyár végén megjelent „Mindenünk a színház” című kötet, a tavalyi évadban Nyíregyházán játszó művészekkel, illetve a színház vezetésével készült interjúkötet lesz. A fődíj egy VIP bérlet.

 

Továbbra is jegyet válthatnak az élőben, de online térben látható Kalucsni című előadásra, mely a ’90-es évek Romániájában játszódik, a diktatúra éveiben. Jelenleg további öt előadással kapcsolatban folynak tárgyalások.