Modern streetball pálya Örökösföldön - műanyag borítás és új palánk várja a fiatalokat

Műanyag borítású streetball pályát adtak át Örökösföldön. A létesítményt a NYÍKSE részben TAO-s forrásból valósította meg. A pályát bárki használhatja. 

Örömmel vették birtokba az Örökösföldön átadott streetball pályát a NYÍKSE utánpótlás játékosai. A Fazekas János téren korábban egy kisebb, aszfaltozott pálya volt csak, most szabvány méretű lett, és műanyag borítást kapott. Az átadáson Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett, aki jelezte, további fejlesztések várhatók.  

-  Láthatóan sokan kosárlabdáznak Nyíregyházán, ezért további beruházásokra van szükség, és ezt örömmel támogatjuk, hiszen a célunk, hogy mindenki sportoljon – mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

A pálya 12x16 méteres, és borításnak köszönhetően eső után is hamar szárad. A környéken sok gyerek lakik, akik kosarazhatnak. 

 - Egy szép környezetben, biztonságos pályán játszhatnak az itt élő fiatalok, kellemesen és hasznosan tölthetik szabadidejüket – tette hozzá Dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az Örökösföldön lévő Móra Ferenc Iskola a NYÍKSE egyik bázisiskolája, ezért is esett a választás erre a területre. 

- Először az iskola területén szerettük volna ezt megépíteni, de ott nem volt elég terület, ezért esett a választás az iskola melletti részre, mert így az ide járó, illetve itt lakó fiatalok használhatják – mondta Balogh Béla a NYÍKSE elnök. 

A beruházás 7 millió forintba került, melynek 70%-a TAO-s forrás, 30%-a önerő volt. Örökösföldön több sportot érintő fejlesztés is volt az elmúlt időszakban. 

- A közelben térfigyelő kamera is van, ami segít a pálya megóvásában, és reméljük így sokáig használhatják majd a sportolni vágyók - mondta Tóth Imre önkormányzati képviselő.

A NYÍKSE-nek jelenleg 18 utánpótlás gárdája van, a felnőtt csapat pedig szeretne az NB-II-ből egy osztállyal feljebb lépni.