Mint 36 éve, Los Angelesben… - Interjú Bakosi Bélával a Digitális Naplóban!

Még hogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba belelépni! A sors kísértetiesen ismétli önmagát. Bakosi Béla a nyolcvanas évek elején sorra nyerte a hármasugró versenyeket, Európa-bajnok lett, és ahogy fogalmazott: „Ha nem esek orra nekifutás közben, 17 méter feletti ugrással biztosan érmet szereztem volna az olimpián.” Csakhogy a politika akkor közbeszólt, és 1984-ben a keleti blokk nem utazott el Los Angelesbe. 36 év telt el azóta, és ezúttal a fia, Péter szerette volna kiharcolni az olimpiai részvételt. Most azonban a koronavírus szólt közbe. (Megjelent a Nyíregyházi Napló online kiadásának április 7-ei számában.)

 

– Nem elmarad, csak elhalasztották egy évvel a játékokat a koronavírus-járvány miatt. De pontosan tudom, milyen érzés, amikor készülsz, rengeteg munkát és energiát fektetsz abba, hogy minél jobb eredményt érj el, majd egyik napról a másikra közlik, hogy nem lesz verseny. De úgy érzem, helyes döntés született. Nem egyenlőek a feltételek, van olyan ország, ahol még lehet edzeni, nálunk meg marad az erősítés. A technikai tréningeket viszont nem tudjuk megvalósítani – mondta Bakosi Béla, aki magasugró fia edzéseit irányítja.

Így aztán marad az online edzésterv készítése, és egy újdonság, a filmkészítés.

– A Nyíregyházi Sportcentrumnál felmerült, hogy készítsünk videókat. Peti volt az egyik „főszereplő” a futás bemutatásánál, én pedig a technikát magyaráztam el. Most van idő a szakmai dolgokkal foglalkozni, és remélem lesz, aki ennek köszönhetően kezd el rendszeresen sportolni – tette hozzá a tréner.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor rendezhetnek újra versenyt. A tréner viszont bízik abban, hogy ősszel már ismét a pályán edzenek, és bár lesz folytatása a videónak, nem szeretnének a Barátok közt babérjaira törni...