Mindig jó hazajönni - Fucsovics Márton Nyíregyházán játszik a hétvégén
Fotó: Szarka Lajos

Gyerekek ülnek izgatottan a Marso Tenisz Centrum büféje mellett. A földön tenisztáska, cipőjükön a nyíregyházi salak maradványai. Látszik, hogy edzés után vannak. Bár fáradtak, eszükbe sem jut hazamenni. Fucsovics Marcit várják, aki négy óra előtt pár perccel meg is érkezik a Városi Stadionba. Ő is részt vesz a Marso-Bige Kupa tenisztornán. 

- Mindig jó érzés itthon lenni, sok barát, rokon vár. Meg itt nőttem fel, a Davis Kupában itt győztem le először Top 100-as játékost. És mivel nagyon sokat vagyok távol, most jó érzés Nyíregyházára jönni. Ráadásul így a nagymamám is láthat játszani - mondta Fucsovics Marci. 

Egy-két szelfire jut idő, majd pár szó a barátokkal, ismerősökkel, és kezdődik is az edzés. Az 1-es pálya körül már most sokan vannak, szombaton viszont elkezdődik a torna, várhatóan komoly érdeklődés mellett. 

- Hosszú volt a kihagyás, de úgy érzem egyre jobb formában vagyok. Szeretnék elutazni a US Openre Amerikába, nagyon várjuk a híreket, hogy zárt kapuk mögött megrendezik-e a tornát. Ha nem, akkor európai versenyek következnek - tette hozzá a teniszező. 

Nyíregyházán a hétvége a teniszről is szól. Rangos mezőny érkezett a megyeszékhelyre, és hétfőig folyamatosan meccseket rendeznek. Fucsovics Márton a tervek szerint szombaton 14 órától lép pályára. 

Kapcsolódó galéria

Marso-Bige Kupa - Fucsovics Márton edzése