Mindennap értéket adunk! Ez a jelmondata a Kultúrházak éjjel-nappal című programsorozatnak

A rendezvényhez most is csatlakozott a Váci Mihály Kulturális Központ, társintézményeivel együtt. A város valamennyi közművelődési színterén nyitott kapukkal várják az érdeklődőket, február 14. és 16. között.

A Váci Mihály Kulturális Központban szinte minden nap van valamilyen rendezvény – bábelőadás gyerekeknek, táncoktatás szépkorúaknak, megemlékezések, kiállításmegnyitók… megannyi program várja a nyíregyháziakat és az érdeklődőket. Nincs ez másként a VMKK társintézményeiben sem. Szinte valamennyi nyíregyházi művelődési házban változatos és értékes programokkal várják majd a kultúra szerelmeseit február 14-én, 15-én és 16-án is, hiszen idén ezeken a napokon lesz majd el a Kultúrházak éjjel-nappal című országos programsorozat. A Magyar Népművelők Egyesülete tizennégy évvel ezelőtt indította útjára az eseménysorozat, amelynek célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. Az idei jelmondatuk: „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK”. Ezzel kívánják jelezni, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. Erről szólt a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója a múlt hétvégi, Szieszta című műsorunkban. Kiemelte, a VMKK-ban a rendezvény első napján pénteken hip-hop táncot és kardvívást is ki lehet majd próbálni.

Ezek a csoportok egyébként itt vannak nálunk folyamatosan, tagdíjjal lehet látogatni az óráikat, de ilyenkor, a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozatnak az az előnye, hogy bárki bekapcsolódhat díjmentesen a foglalkozásokba. Nagyon érdekesek szoktak lenni a bemutatók. Sok háttér-információval is megismerkedhetnek a kedves érdeklődők. Másnap, szombaton is folytatódik a sor: délelőtt a balettoktatás rejtelmeibe lehet betekinteni, illetve kiváló Nívó-díjas balettművészünkkel is lehet beszélgetni. Aztán vasárnap szokás szerint egy matinéval várjuk a családokat és a gyerekeket – ezúttal a Szeleburdi Meseszínház látogat el hozzánk és a Csillagszemű juhász népszerű, interaktív mesejátékkal várjuk a kedves látogatókat, az elmaradhatatlan ingyenes kézműves játszóházi foglalkozással együtt.

A Váci Mihály Kulturális Központ számos tagintézménye is csatlakozott idén a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozathoz. Mészáros Szilárd hozzátette:

Borbányán például társastánccal és country tánccal is lehet majd ismerkedni. Butykán is lesz kézműves foglalkozás, gyógytorna, aztán lesz ovis farsang, illetve bál is. A jósavárosi művelődési házunkban is különböző foglalkozásokkal várjuk a látogatókat, ott is lesz játszóház, illetve be lehet majd különböző csoportok munkájába tekinteni ezen a napon díjmentesen és egy különlegesség is lesz a Jósavárosban. Rapid-randi néven hirdettünk egy eseményt, ahova fiatalokat és idősebbeket is várunk, akik élőben szeretnének ismerkedni és garantálom, hogy ha nem is fog ott X pár összejönni, de nagyon jól fogják majd magukat érezni, mert egy játékos vetélkedő kapcsán várjuk oda a látogatókat.

A mandabokori művelődési ház, a Pál Gyula Terem és a Városi Galéria is csatlakozik a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvényhez – részletekért klikkeljen a VMKK vagy a Nyíregyházi Televízió honlapjára, de a nyiregyhaza.hu oldalon (a Programajánló részénél) is megtalálható a részletes programleírás.