Mindenkit vár a Korzó Olvasósarok!

A Korzó Bevásárlóközpont elkötelezett híve a kultúrának és a művészetnek, amelynek újabb tanúbizonysága a bevásárlóközpont földszintjén berendezett Korzó Olvasósarok. A közösségi térbe kihelyezett könyveknek és kényelmes foteleknek köszönhetően az itt megpihenni vágyó látogatók minőségi módon tölthetik el szabadidejüket. A könyvkészlet kialakításához hozzájárultak a bevásárlóközpont látogatói, a Libri Antikvárium, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és a Kötet Antikvárium is. A könyvek között regények, verseskötetek, gyerekkönyvek, albumok és ismeretterjesztő irodalom is megtalálható. A bevásárlóközpont a könyveket helyben olvasásra helyezte ki.

 

November 21-én indult el a Korzó Bevásárlóközpont új kezdeményezése, az ’A’ épület földszintjére kihelyezett Korzó Olvasósarok, amely az olvasás népszerűsítését tűzte ki célul. Az interneten meghirdetett gyűjtésnek, a Korzóban dolgozó kollégáknak és szakmai partnereknek köszönhetően egy gondosan összeválogatott használt könyvválasztékkal nyitott meg a könyvsarok. A Libri Antikvárium, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és Kötet Antikvárium mind hozzájárultak a kezdő könyvkészlet kialakításához.

„A Korzó Bevásárlóközpontban folyamatosan azon dolgozunk, hogy az új üzletek mellett a szolgáltatások körét és színvonalát is növeljük. Így született meg a Korzó Olvasósarok elképzelése, amely élettel telivé varázsolja a földszinti közösségi teret és ahol egy kis minőségi lassulásra biztatjuk látogatóinkat a rohanó hétköznapokban” – mondta Balogh Sándor, a bevásárlóközpont centermanagere.

A Korzó művészetek és kultúra iránti elköteleződését jelzi a Burattino Bábszínház és a 2Step Dance Studio; a Korzó 3. emeletének falát Mihálka György, nyíregyházi festőművész, egyedileg a Korzó számára készített alkotása díszíti, a Korzó Galériában pedig 18-20 alkotó egyedi kézműves termékei vásárolhatók meg. A bevásárlóközpont szoros kapcsolatot ápol a Móricz Zsigmond Színházzal is.