Minden ami E-Sport - Benépesült az Aréna küzdőtere

Az Országos Gaming Expo az első olyan országos gaming rendezvénysorozat, amely két hónapon keresztül az egyes megyeszékhelyeken kerül megrendezésre. Szombaton Nyíregyháza volt az egyik állomás. Az esemény lehetőséget biztosított mindenkinek, hogy kipróbálja magát a különböző videójátékokban, társasjátékokban, videó játékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. Star Wars kiállítás, retro játékok, autószimulátorok sem hiányozhattak a rendezvényről.

- A fiatalok körében nagyon népszerűek a játékok, és egyre több egyesület rendelkezik E-Sport szakosztállyal. Ez is egy módja annak, hogy a sportot népszerűsítsük, és a fiatalokat mozgásra ösztönözzük. Sok klubnál ugyanis jellemző, hogy csak akkor lehetnek tagjai az szakágnak, ha mellette hagyományos sportágat is űznek - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

Az eseményen ott volt Révész Levente autóversenyző és Kiss Norbert háromszor kamion Európa-bajnok is. Mindketten szimulátoroznak is, utóbbi így kezdte az autóversenyzést. 

- 2005-ben szimulátor versenyzőként kezdődött pályafutásom, ami nagyon jó alapokat adott. Később kamionversenyzőként sem szakadtam el a gépektől, mivel nagyon jó kiegészítő is a valódi versenyek mellett - mondta Kiss Norbert. 

A Gaming Expon számos kiegészítő program is várta a látogatókat, ismert youtuberek, influencerek is tartottak előadásokat, de a kosárlabda klubtól és a Nyíregyháza Spartacustól is több fiatal részt vett.