Milyen idő lesz augusztus 20-án? Extra szondákat is bevet a meteorológiai szolgálat

A légkör pontosabb, alaposabb feltérképezésére extra szondákat enged fel a következő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy segítsék a hétvégi ünnepi programokra készülődőket.

A meteorológiai szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: az időjárási helyzet nem könnyíti meg a napokban sem a meteorológusok, sem a rendezvényszervezők, sem pedig a programot tervezők életét. Egyrészt egy hidegörvény lesz az ország térségében, amely – mint fogalmaztak – „már önmagában is elég bizonytalanságot jelent”. Ezen felül egy frontrendszer is bonyolítja a helyzetet.

Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak – ismertette a meteorológiai szolgálat.

Éppen ezért extra szondákat engedünk fel a következő napokban, amelyek segítik majd a légkör pontosabb, alaposabb feltérképezését – tették hozzá.

Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A látogatókat augusztus 18. és 21. között mintegy 20 helyszínen több száz programelemmel várják.

A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található. Az államalapítás és Szent István király emlékére augusztus 20. a hivatalos állami ünnep.

 

Forrás: hirado.hu