Milliók nézik majd a Nyíregyházát is érintő Tour de Hongrie-t
Milliók nézik majd a Nyíregyházát is érintő Tour de Hongrie-t

Újabb útlezárások lesznek, több helyen is parkolási tilalmat rendelnek el

Ebben a hónapban szó szerint ellepik a kerékpárversenyzők Nyíregyházát. Augusztus 26. és 28. között a V4 Junior Világkupát itteni központtal rendezték meg, aminek az a különlegessége, hogy ez az egyetlen országúti férfi kerékpáros ifjúsági világkupa futam a 2020-as idényben, augusztus 31-én pedig a Tour de Hongrie-ban vagyunk érdekeltek.

Augusztus 29. és szeptember 2. között rendezik meg Magyarország legnagyobb kerékpáros eseményét, a Tour de Hongrie-t, amelyen húsz csapat 120 versenyzője vesz részt. Az esemény különlegessége, hogy itthon élőben közvetíti majd az M4 Sport, valamint világszerte – több mint nyolcvan országban – napi 48 perces összefoglalók is lesznek. A versenyzők augusztus 29-én Esztergomból startolnak el, majd 5 szakasz teljesítését követően – 817 kilométer megtétele után – szeptember 2-án érnek célba Gyöngyös–Kékestetőn. A körverseny 3. szakasza a Karcag–Nyíregyháza közötti 182 kilométeres táv, amit a versenyzők 2020. augusztus 31-én tesznek meg. A városi útvonal a Nyíregyházi út – Orosi út – Bocskai utca – végül a Kossuth tér. A kerékpárosok célba érésének biztosítására, és a mezőnnyel érkező gépjárművek parkolása érdekében Nyíregyházán 2020. augusztus 30-án 18.00 órától, augusztus 31-én 20.00 óráig több helyen is parkolási tilalmat rendelnek el.

A 41. Tour de Hongrie programja

1. szakasz, augusztus 29., szombat: EsztergomEsztergom, 118 km

2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: DebrecenHajdúszoboszló, 158 km

3. szakasz, augusztus 31., hétfő: KarcagNyíregyháza, 182 km

4. szakasz, szeptember 1., kedd: SárospatakKazincbarcika, 171 km

5. szakasz, szeptember 2., szerda: MiskolcGyöngyösKékestető, 188 km

 

 

A járvány miatt a szervezők kénytelenek voltak bevezetni néhány korlátozó intézkedést, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a szurkolók az országút mellett vagy akár a rajt- és célvárosokban találkozzanak a nemzetközi kerékpársport élcsapataival. Az utak mentén, a hegyi hajrákon vagy a gyorsasági részhajrákon a korábbi években megszokott módon lehet szurkolni, egyetlen megkötés, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség előírásaihoz igazodva csak maszkban szabad szurkolni, ezzel minimálisra kell csökkenteni a fertőzés átadásának veszélyét. Maszkot viselve a rajt- és célterületek is megközelíthetőek, a sportolókról és csapatokról (tisztes távolságból) fényképeket lehet készíteni.