Milliárdos fejlesztések – A növekvő gazdaság az áramszolgáltatót is beruházásra készteti

2,3 milliárd forintból fejleszti és bővíti hálózatát az áramszolgáltató Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A forrásokból többek között a jelenlegi rendszer biztonságosabbá tételét, elektromos autótöltők telepítését és a duális villanyszerelő képzés beindítását is tervezik. A fejlesztésekre ugyanakkor azért is van szükség, mert a vállalkozói és a magán szektor építkezései, beruházásai is egyre több fejlesztésre sarkallják a szolgáltatót.


Emelőkocsival dolgozott ma az áramszolgáltató a Móricz Zsigmond utcában. Az egyik telken rövidesen egy családi ház épül, ezért itt bővíteni kell a hálózatot.

„Idén 2,3 milliárd forintot fogunk tudni elkölteni a nyíregyházi üzem területén a hálózatunkra...”

2,3 milliárd forintból fejleszti a hálózatát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szolgáltató. Ezt csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a cég vezérigazgatója. A forrásokból többek között biztonságosabbá teszik a jelenlegi rendszert és jut belőle még a duális villanyszerelő képzésre is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A pénz nagyobb részéből ugyanakkor a vállalkozások és a magánszemélyek igényeit próbálják kielégíteni.

Ennek a 2,3 milliárdnak egy kicsivel több mint fele az ügyfél igények kielégítésre fog menni, ami nem csak nekünk jó, hanem magának a városnak, ennek a térségnek is, hiszen azt jelenti, hogy fejlődik a térség. Jönnek ide azok a vállalkozások, akik itt szeretnének letelepülni, munkát adni az embereknek, nekünk meg nyilván azt jelenti, hogy egyre több villamos energiát fogunk tudni eladni nekik.

– emelte ki Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Több ezer kilométer kis- és középfeszültségű vezeték fejlesztéséről, karbantartásáról gondoskodik az áramszolgáltató a megyében. Emellett 3700 transzformátorállomást és 80 ezer közvilágítási fényforrást is üzemeltetnek, felügyelnek. A fejlesztések azt is jelentik, hogy folyamatosan javítani kell az ellátás biztonságát.

„Célunk az, hogy elégedett ügyfeleink legyenek!”

Pörög az építőipar, növelik kapacitásaikat a multicégek és a zöldmezős beruházások száma is növekszik az ország keleti felében. Ezt az áramszolgáltató is érzi, ezért döntött a milliárdos fejlesztésekről.

Ez a gazdaság fejlődését is bizonyítja. Tehát a hálózatba, illetve egy ilyen beruházásba az ügyfél minden bizonnyal csak akkor fektet be, hogyha látja, hogy annak lesz megtérülése. Az utóbbi időben látható, hogy több területen a befektetők és azok, akik a befektetőknek igyekeznek helyet biztosítani már akkor elindítják a beruházási tevékenységet, amikor még konkrét ügyfél, aki ezt a teljesítményt igényelni fogja még meg sem jelenik.

– hangsúlyozta Alföldi Zoltán, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. Nyíregyházi Hálózati üzemvezetője.

„A városban jelenleg is több mint 50 helyszínen folynak beruházások...”

Épülnek az új szállodák Sóstón és rövidesen átadják a megszépült Szabadtéri Színpadot is: csupa olyan beruházás, amihez a szolgáltató aktív és gyors közreműködésére volt szükség. Erről beszélt a város polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Itt a mi városunkban nagyon sok fejlesztés történik és minden ilyen beruházás igényli az energiaellátást és az ehhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztést. Ezért örülök, hogy kiváló kapcsolat van az önkormányzat között az elmúlt években, és ez egyre inkább javul. Ez azért fontos, mert közös célunk az, hogy az itt élő emberek, az itt működő cégek, és a majd betelepülő cégek számára egy modern, korszerű, jól működő villamosenergia hálózat legyen.

– húzta alá dr. Kovács Ferenc, polgármester.

A mai sajtótájékoztatón az innovációról is szó esett. A szolgáltató az új energiaigények maradéktalan kielégítése érdekében elektromos töltőket és napenergiával működő kiserőműveket telepít a megyében.

 

Z. Pintye Zsolt