Mikor lesz szombati munkanap és a tavaszi óraátállítás? Március legfontosabb dátumai
Fotó: eduline.hu

Bár a felvételi és az érettségi jelentkezési határideje ma lejár, márciusban sem maradunk fontos dátumok nélkül. Mikor lesz a tavaszi óraátállítás, és mikor kell ledolgozni a négynapos pihenő szabadnapját? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat.

Mivel március 15-e keddre esik, március 14-e, hétfő is munkaszüneti nap, így ott lesz egy négynapos hétvégéje nemcsak a diákoknak, hanem a szülőknek is. Persze ezt a plusz egy munkaszüneti napot majd le is kell dolgozni, méghozzá március 26-án, szombaton.

Az órákon is tekergetünk

Bár az Európai Parlamentben már évekkel ezelőtt előkerült az óraátállítás eltörlésének terve, a tárgyalások elakadtak, a kérdés Magyarországon sincs napirenden. Így tavasszal újabb óraátállítás lesz: március 27-én.

Ez az a dátum, amit észben kell tartanotok, ezen a vasárnapi napon hajnali 2 óráról 3 órára állítjuk majd az órákat.

Mikor lesz a tavaszi szünet?

Itt megnézhetitek a második félév összes fontos pihenőjét. Milyen fontos dátumok várnak még rátok ebben a hónapban - itt nézhetitek meg a februári htáridőtárunkat. Azt, hogy milyen egyéb teendők - vizsgák, kompetenciamérés vagy felvételik - várnak még a diákokra megnézhetitek a tanév rendjében.

 

Forrás: eduline.hu