Melegszik az idő, kezdhetünk vetkőzni
Melegszik az idő, kezdhetünk vetkőzni

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7, 12 fok között, az északkeleti határvidéken 5 fok körül várható.

 

Szombat délelőtt csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén napos időre van kilátás, az északkeleti megyékben gomolyfelhőkkel, ott zápor, hózápor kialakulhat. A legkevesebb napsütés a délnyugati, déli határvidéken lesz, ahol csupán kora délutántól számíthatunk érdemben kevesebb felhőre – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A délnyugati és északkeleti megyék kivételével többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, amely estére a legtöbb helyen mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7, 12 fok között, az északkeleti határvidéken 5 fok körül várható. Késő estére többnyire -3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

 

Este az északi megyék fölé szakadozott felhőzet érkezik, ott általában közepesen, míg másutt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délnyugatira forduló szelet csak néhol kísérhetik időnként élénk széllökések.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -1 fok között alakul, azonban az északkeleti határnál, illetve a fagyzugokban néhány fokkal hidegebb is lehet.