Megyénkben is gyógyítanak a mesék

A K&H gyógyvarázs mesedoktorai immár másfél éve gyógyítanak személyesen a kórházakban, egy évvel ezelőtt pedig elindult a program webes ága is. A kedves történetek eddig közel 30 000 alkalommal csempésztek örömet a kis betegek életébe. Jelenleg országszerte 44 kórházban van személyes meseolvasás, a webes programhoz pedig 30 intézmény csatlakozott.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3 intézménybe jutnak el a gyógyító történetek: a nyíregyházi és fehérgyarmati kórház kis betegeit rendszeresen látogatják személyesen az önkéntesek, míg a kisvárdai kórházban a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül mesevideókat nézhetnek a kicsik, hogy ettől is gyorsabban gyógyuljanak.

„A mesék megmozgatják a gyermekek fantáziáját, képzelőerejét, segítségükkel kicsit kizökkenhetnek a kórházi környezetből” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Lelküknek sokat segít, hogy a mesék főszereplői is legyőzik a gonosz boszorkányt, a hétfejű sárkányt, ebből pedig ők is erőt merítenek, hogy felvegyék a harcot betegségükkel. A bonyolult világ leegyszerűsítésével a történetek segítik a problémamegoldást, az élethelyzetek kezelését.”
A nyíregyházi kórház legifjabb betegeit eddig 405-ször, a fehérgyarmati kórház kis ápoltjait 15 alkalommal látogatták meg a mesedoktorok. A programra azonban a jövőben is jelentkezhet minden segíteni vágyó, mesét szerető önkéntes, hiszen a www.khgyogyvarazs.hu honlapon már egészen 2015. március 31-ig foglalhatók a meseolvasó időpontok.

Aki pedig – az idő vagy a távolság miatt – nem tud személyesen részt venni, weben keresztül is küldhet mesét, melyet az ország 30 kórházának - köztük a kisvárdai kórház – kis betegei bármikor megnézhetnek a K&H gyógyvarázs Youtube csatorna közvetítésével. A történeteket ráadásul akkor is élvezhetik, ha járványidőszakban látogatási tilalmat rendelnek el. Az eddig feltöltött több mint 200 mesét eddig több mint 21000 alkalommal nézték meg a gyerekek országszerte.