Megújult az Igrice sétány, új burkolatot kapott a futópálya

Hosszú éveken keresztül futni szeretők sokasága rótta a kilométereket a sóstói Igrice-patak mentén. A mozgásformát kedvelők rendszeres jelenléte ösvényként hagyott nyomot a Sóstói-erdő fái között. A Nyíregyháza kedvelt üdülőövezetében zajló fejlesztés eredményeként ma már futásra tervezett burkolattal fedett futópályán hódolhatnak szenvedélyüknek a mozgás szerelmesei.

 

Kényelmesebb rekortán

 

Batizi Tamás kabinetvezető nemcsak szeret, de rendszeresen fut is. Elmondása szerint már nagyon várta, hogy kipróbálhassa az új rekortánpályát, amely a tavat körülölelő futópályához viszonyítva kicsit puhább, de jobb minőségű lett.

További képekért kattintson a fotóra!

A tó körül egyébként majdnem egy kilométer hosszan futhatunk, az Igrice sétánnyal kibővített szakasszal a táv 600–800 méterrel megnyújtható.

 

Körbejárható üdülőövezet

 

– A „Fenntartható és komplex szolgáltatásfejlesztés Sóstófürdőn” elnevezésű projekt keretén belül mintegy 2,1 milliárd forintból megvalósuló beruházás részeként térkövezett járdával forr egybe a Blaha Lujza sétány és az Igrice. Így, ha valaki a Blaháról érkezik gyalog, kerékpárral vagy futva, a most felújított Igrice sétányra egészen a Tófürdőig és a központi parkba is kulturált körülmények között juthat el – hangsúlyozta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

 

Éjszakai világítás

 

– A térburkolat mellett utcabútorok, valamint füvesítés gondoskodik a komfortosabb körülményekről és sportolásról, legyen szó akár kerékpározásról, futásról vagy sétáról. A gyönyörű környezetben végzett mozgás pedig nemcsak testi erőnlétünkre, de pszichénkre is jótékonyan hat – tette hozzá a kabinetvezető. A megújult sétányt akár éjszaka is nyugodtan használhatják a városlakók, hiszen világítás gondoskodik a biztonságos használatról.

Sóstó fejlesztése ezzel a projekttel nem ér véget, a tervek szerint a jövőben – figyelembe véve a pályázati lehetőségeket is – újabb közterület-szépítő beruházásokra számíthatunk.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)