Megtartották az Életrevalók című előadás olvasópróbáját

Életrevalók című előadásunk olvasópróbáján jártunk, melynek bemutatója 2023. október 28-án lesz a Nagyszínpadon. A darabot Eric Toledano és Olivier Nakache Életrevalók című filmforgatókönyve alapján színpadra írta és rendezte: Szabó Máté, aki pár évvel ezelőtt a Don Carlos előadást állította színre Nyíregyházán.

Philippe, a dúsgazdag arisztokrata férfi nyaktól lefelé megbénult egy ejtőernyős baleset következtében. Mivel ezután kénytelen kiközösítettként élni, kifejleszt magában egyfajta éleslátást, mellyel felméri a társadalmat, annak minden visszásságával, gondjával-bajával együtt. Állandó otthoni ápolásra szorul, szigorú napirenddel, ám a legtöbb gondozójelölt legkésőbb egy hét múlva fejvesztve menekül tőle. A börtönből frissen szabadult Driss is a jelentkezők között van – őt szociális helyzete miatt vetette ki magából a társadalom.

Philippe felfedezi a kettejük közti hasonlóságot, látszólag különböző helyzetük ellenére is: mindkettőjüknek elölről kell kezdeni az életüket, és mindketten „érinthetetlenek” a társadalom szemében.

Az Életrevalók a világból kitaszított két férfi minden előzetes várakozást felülíró barátságának igaz története, melyből a 2011-ben készült francia filmadaptáció hatalmas nemzetközi siker után mára kultikussá vált. A szórakoztató és érzékeny történet azonban sok izgalmas meglepetéssel szolgál majd színházi feldolgozásában is.

 

Szereplők:

Philippe: Horváth László Attila

Driss: Gulyás Attila

 

További szerepekben:

Pregitzer Fruzsina, Szabó Márta, Jenei Judit, Tóth Zolka, Törő Gergely Zsolt, Németh Klára e.h

 

Koreográfus: Kováts Gergely Csanád

Díszlettervező: Ondrascek Péter

Jelmeztervező: Füzér Anni

Dramaturg: Perczel Enikő

Koreográfus: Kováts Gergely Csanád

Súgó: Nagy Erzsébet

Ügyelő: T-Laforest Csaba

Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla

Rendező: Szabó Máté

 

Bemutató:

2023. október 28. (szombat) 19 óra, Nagyszínpad