Megszűnnek a fagyok, de marad a borongós idő
Kiemelt képünk: A ködbe burkolózó Somló-hegy Somlójenő közeléből fotózva 2022. december 7-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Déli, délnyugati áramlással több fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé a következő napokban, az átlagosnál jóval enyhébb időre számíthatunk – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Alapvetően borult, párás idő lesz a jellemző, azonban délnyugaton, délen vékonyabbá válhat a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Észak-Dunántúlon, majd napközben inkább már csak az Északi-középhegység térségében lehet ónos szitálás, másutt szitálás. A délies szél a délnyugati megyékben olykor megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, azonban délnyugaton magasabb értékek lesznek a jellemzőek, akár 11 fok körüli maximumokkal. Késő estére többnyire -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Marad a borult, többfelé párás, néhol ködös idő. Helyenként fordulhat elő szitálás, a fagypont alatti részeken ónos szitálás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

 

Forrás: hirado.hu