Megszépült a városi rendelőintézet

Elégedett a városvezetés a megszépült kis SZTK-val. A korábban rendkívül leromlott állagú Szent István utcai épület külső homlokzata teljesen átalakult és a most új köntösben pompázik. A városi rendelőintézetet ünnepélyes keretek között szalagátvágással adták át a városlakóknak.
60 millió forintot nyert pályázaton a városi rendelőintézet korszerűsítésre az önkormányzat. A pénzből nemcsak a homlokzatot újították meg. Szigetelést kapott az épület, kicserélték a régi nyílászárókat és a teljes fűtési rendszert. Az önkormányzat ráadásul a pályázati forrásokat önerőből 5,6 millió forinttal kiegészítette. Így további fejlesztések valósultak meg, és még az itt dolgozó orvosok is pályázhattak további beruházásokra.

(További képekért kattintson a fotóra!)

– Kialakítottunk egy vizsgálót, ahol a védőnők tudnak vizsgálatokat végezni, és amellett bent voltunk több orvosi rendelőben, ahol az Egészségügyi Támogató Alaptól, amit a város hozott létre, pályázattal nyertek forrásokat, illetve a háziorvosok a saját pénzüket is hozzátették – mondta a polgármester.

A kis SZTK-ban dolgozó egyik orvos elmondta, hogy önerőből és a várostól nyert forrásokból sikerült a felújítás.

– A teljes aljzatburkolatot sikerült kicserélni, a falakban a csöveket, a festési munkálatokat elvégezni, ablakcsere és radiátorcsere történt, új szekrények kerültek beszerzésre, részben az ETAP pályázaton keresztül, részben pedig saját finanszírozásból – mondta dr. Karácsony Éva, fogorvos.

Az egyik páciens is azt mondta, hogy elégedett a fejlesztésekkel.

– Sokkal szebb, akkor nem nézett így ki, most teljes mértékben látszik a változás, és köszönjük szépen – összegezte Mák Ferencné.

Az egészségügyi alapellátás igazgatója azt mondta, a megszépült környezet mellett az is feltűnő lehet majd, hogy már senki sem fog fázni a városi rendelőintézetben.

– Nyilván mindenki fog szembesülni vele, hogy nincs hideg az épületben és a fűtésszámla is mindenkinek kevesebb lesz, aki az épületben dolgozik – mondta Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője.

A kis SZTK-ban két gyermekorvosi rendelő, öt fogorvosi rendelő, sportorvos, fogászati röntgen és foglalkoztatási egészségügy szolgálat áll a városlakók rendelkezésére.

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Máté János