Megszakadt a Sunshine NYÍKSE sorozata - Először kapott ki az NB-II-es kosárcsapat

Rangadót játszott Békéscsabán a Sunshine NYÍKSE a férfi kosárlabda NB-II-ben. A százszázalékos nyíregyháziak az egy vereséggel a harmadik helyen álló csapat vendégei voltak. Gáspár Balázs visszatért a mieinkhez, így rá is számíthatott Kovács Tibor vezetőedző. 

Nyírségi pontokkal indult a meccs, Kovács triplája után 9-7-nél vezetett először a házigazda. Asztalos nagyon hamar begyűjtötte a harmadik személyi hibáját, le kellett cserélni, de Földesi és Tóth pontjaival  így is sikerült fordítani. A negyed vége viszont a Békéscsabának sikerült jobban, egy 9-3-as rohammal zárták a játékrészt. A második felvonás eleje is a hazaiaké volt, az első két percben nem sikerült a NYÍKSE-nek pontot szereznie, így tíz ponttal meglépett a Békéscsaba. Sok volt a pontatlanság a mieinknél, és míg a csabaiak 9, addig a nyíregyháziak négy triplát dobtak két negyed alatt. A nagyszünetben 52-38 volt az állás.

Fordulás után sokáig nem változott a különbség, majd a harmadik negyed felénél Gáspár pontjaival tíz ponton belülre került a NYÍKSE. Sőt! A visszatérő Asztalos azonnal új lendületet adott, és Gáspárt sem tudták tartani, végül egy 15-0-s rohammal egyenlített a Nyíregyháza. A hajrá viszont a Békéscsabának sikerült, így 65-59-el indult a záró felvonás. Izgalmas volt a meccs, Tóth triplája után csak egy pont volt a hátrány. Több büntetőt kihagytak a csabaiak, míg a NYÍKSE rendre leszedte a támadó lepattanókat is, és Savic betörései is jók voltak. A végén rengeteg volt a szabálytalanság, és 82-81-nél egy technikait is kapott a NYÍKSE. Végül megnyerte a mérkőzést a Békéscsaba, megszakítva ezzel a nyíregyháziak veretlenségi sorozatát. 

Békéscsabai KK – Sunshine NYÍKSE 89-82 (23-22, 29-16, 13-21, 24-23)

Nyíregyháza: Savic 13, Asztalos 18/3, Földesi 12/6, Zajácz 10/3, Tóth 14/6
Csere: Skorcov, Vida, Balogh B.B., Gáspár 15, Bíró
Vezetőedző: Kovács Tibor