Megnyitottak a nyári táborok – Nyolc helyszínen nyolcféle tábor várja a gyerekeket!
Fotó: Illusztráció

A tanévzárást követően már hétfőn megnyitottak az önkormányzati nyári napközis táborok. A nyíregyházi diákok június 17-től nyolc héten át nyolcféle táborban tölthetik el a szünidő egy részét. Az önkormányzat idén is támogatja táborozást, így a szülőknek csak a napi háromszori étkezésért kell térítési díjat fizetni, ennek összege 2700 forint egy hétre.

A szünidő első napján kora reggel autóbuszokkal indultak el a diákok az önkormányzat szigligeti táborába, a Balaton partjára. Nyíregyháza Önkormányzata idén 1600 támogatott helyet biztosított a nyíregyházi állandó lakhellyel rendelkező általános iskolásoknak, hogy részt vegyenek valamelyik nyári napközis tábor programján. A szigligeti nyaralás is telt házzal indul. Dr. Hudákné Fábián Nóra táborvezető elmondta, idén kilenc turnust szerveztek közel ezer résztvevővel, elsőként a Jókai Mór Református Általános Iskola tanulói utaznak. A szigligeti ismerkedés mellett szinte minden napra jut program, meglátogatják a sárvári élményfürdőt, a keszthelyi Festetics kastélyt, a szigligeti várat, de egy bulihajóval átmennek Badacsonyba is.

Nyolc helyszínen nyolcféle tábor

Az önkormányzati nyári táborok helyszínei között szerepel az Úszótábor a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában, a Múzeumfalu, a Kis Vakond Tábor, a Nyelvi Tábor Sóstóhegyen, a Szőlőskerti angol nyelvi tábor, a Focitábor, a Göllesz tábor, valamint újdonságként idén Sporttábor lesz a Zelk iskolában. Így a diákok június 17-étől nyolc héten keresztül nyolcféle tábortípusban tölthetik hasznosan a vakáció egy részét. Az önkormányzat idén is támogatja a táborozást, a szülőknek csak a napi háromszori étkezésért kell térítési díjat fizetni, ennek összege 2700 forint egy hétre. Kedvezmény kérelmére is volt lehetőség, ehhez a jogosultságot a szülőknek kellett igazolniuk. Aki több turnusban is szerette volna gyermekét táboroztatni, az önköltséges áron megtehette meg, amely 16 ezer 500 forintba került egy hétre.