Megnyitott az állati hotel! – Várja a vendégeket az ország legkülönlegesebb szállodája

A Hotel Pangea, Nyíregyháza új exkluzív szállodája hétfőn megnyitott az érdeklődő vendégek előtt. A hét elejei adatok szerint nagy az érdeklődés az új szálloda iránt; a 38 rendelkezésre álló szobából már az első nap délutánján 27-et kivettek a turisták. (Megjelent a Nyíregyházi Napló augusztus 10-ei számában.)


Ajándékba kaptak egy éjszakát a Hotel Pangea legelső vendégei hétfőn. A veszprémi család nem is tudta, hogy egy vadonatúj szállodába érkeztek, számukra a recepción derült ki, hogy most nyitott meg Magyarország egyik legkülönlegesebb, tematikus szálláshelye. A Pangeában a hétvégi próbaüzem után, hétfő délután kettőtől fogadták az első vendégeket. A Pangea Hotel nem egészen egy év alatt épült fel.

A tematikus kialakítású, konferenciák megrendezésére is alkalmas szálláshely 1,7 milliárd forintba került. A beruházáshoz szükséges forrásokhoz a Modern Városok Programból jutott hozzá az üzemeltető, a Nyíregyházi Állatpark.

Ez a hotel két dolog miatt mindenképpen különleges. Egyrészt csodálatos helyen van, nem sok ilyen akad az országban. A Sóstói-tó partján fekszik, de itt van a szomszédságában a Nyíregyházi Állatpark is. Ez két olyan előny, ami miatt verhetetlen, de nagyon egyedi a tervezése is. Sok különleges, ritka építőanyagot tartalmazó szálloda ez, és mindezeken túl tematikus is, ahol jönnek-mennek a dínók.

– emelte ki Gajdos László ügyvezető.

A Pangea Hotelben megszálló vendégek ingyen tekinthetik meg a szomszédos állatparkot. Az első nap adatai szerint nagy az érdeklődés az új szálloda iránt; a 38 rendelkezésre álló szobából hétfő délután már 27-et kivettek a turisták.

„A semmiből építettünk turizmust”

Két új hotellel gazdagodik városunk, amiből az első elkészült. Ez, a másik négycsillagossal együtt teljesen átformálja, felsőbb osztályba sorolja Sóstót, hiszen mostantól végre minőségi üzleti és konferenciaturizmusnak is helyet tudunk adni. De annak is örülök, hogy panziók is épültek az utóbbi időben, s még több újra van beadva építési engedély. A kapacitás jelentős bővülésével a vendégéjszakák számának emelkedését várjuk. Már 2010-ben is hangsúlyoztam: Nyíregyházának lehet turizmusa, amit tulajdonképpen a semmiből építettünk fel, szándékainkat az azóta kapott díjak is visszaigazolják. A kormányzat is látta törekvéseinket, így egyedülálló módon mindkét hotel megvalósításához biztosította az állami forrásokat.

– nyilatkozta szerkesztőségünknek a nyitás kapcsán dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

Z. Pintye Zsolt