Megkezdte a felkészülést a Szpari - Két új játékos érkezett eddig

Hétfőn délután megkezdte a felkészülést a tavaszi folytatásra a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a Volán pályán találkozott, majd Örökösföldön tartotta az első tréninget a szakmai stáb.

- A játékosok folyamatosan küldték a beszámolókat a kiadott feladatok elvégzéséről, az első edzések után kiderül, ki milyen erőállapotban van. A saját nevelésű fiatalok közül újabbak csatlakoztak hozzánk, így Torkos Máté és Tagai András is velünk dolgozik. Kétszer két edzőmérkőzést tervezünk a felkészülés során, hogy mindenki 90 perces terhelést kapjon - mondta Feczkó Tamás vezetőedző.

Két új játékos is a kerettel kezdte a munkát, azonban egyikőjüket sem kell bemutatni a nyíregyházi szurkolóknak. Kovács Ádám tíz évvel ezelőtt játszott már a Szpariban. A balmazújvárosi pályához is szép emlékek fűzik, Feczkó Tamással dolgoztak együtt, és 5 góllal járult hozzá az NB-I-es tagság kivívásához. Az elmúlt években Békéscsabán futballozott.

- Érzelemdús volt a megérkezés a városba, olyan, mintha hazajöttem volna. Azt megtanultam az elmúlt tíz évben, ha valakit hív a Nyíregyháza, akkor jönni kell. Sajnos korábban rajtam kívülálló okok miatt kellett elmennem, remélem most egy olyan időszak jön, amikor minden összeáll. Azóta apuka lettem, kicsit le is nyugodtam, de fogják még látni azt a Kovács Ádámot a szurkolók aki egykoron voltam -  mondta Kovács Ádám.

Nem a támadó az egyedüli érkező, a fiatal Ignéczi Martin az MTK-ból tért vissza Nyíregyházára.

- Nagyon jó érzés visszatérni, sok emlék köt ide. Az edzői stáb és a csapat is nagyon szimpatikus, Nagy Gergő jó barátom, így vannak ismerős arcok. Szeretnék minél több lehetőséget kapni. Három évig voltam a fővárosiaknál, technikailag sokat fejlődtem, remélem rövidesen ezt a felnőtt csapatban is megmutathatom – mondta Ignéczi Martin.

A keret a héten hazai környezetben készül, majd 12-én tíz napra Törökországba utazik edzőtáborba. Itt vívja a felkészülési meccseket is a csapat.

- Folyamatosan változik a keret. Galambos Ádám és Hleba Tamás már biztosan távozik, és két érkezőnk van Kovács Ádám és Ignéczi Martin személyében, utóbbi most lesz csak 18 éves, bízunk abban, hosszú távon erősségünk lehet. Rajtuk kívül főként a védelmet szeretnénk megerősíteni. Egy rövid felkészülési időszak áll rendelkezésre, január 30-án már bajnoki vár a csapatra - mondta Dankó Gergő klubigazgató.

A csapat a következő időszakban napi két edzéssel készül.