Megérkezett a karácsonyfa

A tűzoltók segítségével vágták ki egy Szent István utcai ház udvarán az idei nyíregyházi karácsonyi forgatag fenyőfáját. A vágás előtt egy daru kötéllel rögzítette az óriást, majd ezzel emelték át a szállítójárműre. A 15 méteres fenyő már kinőtte a kis telket, ezért ajánlották fel a ház tulajdonosai.
Györfi Zsuzsa elmondta, a fa teljesen egészséges, viszont már nem fér el az udvaron. Nem szerették volna, ha tüzifaként végzi, ezért úgy gondolták, a legszebb vég ennek a fának, ha a Kossuth térre kerül, és pár hétig olyan örömet okoz a nyíregyháziaknak, mint amilyet évtizedeken keresztül a családjuknak okozott.



A fenyőt szállító jármű a tűzoltók kíséretében érkezett meg a Kossuth térre.

(További fotókért kattintson a képre!)

A városközpontban a NYÍRVV Kft. munkatársai már a nem hétköznapi méretű karácsonyfatalppal várták a belváros legfontosabb ünnepi díszét. A szakemberek újra a daru segítségével állították a helyére az óriási fenyőt a Takarékpalota előtt. A nézelődők azt is észrevehették, hogy a faházakkal már most kialakították a teret a karácsonyi forgatag fogadására.
Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Kft. irodavezetője arról tájékoztatott, hogy a fenyőfaállítás után folytatják a faházak és kereskedelmi egységek felépítését. 34 színtéren lesz kereskedelmi forgalmazás és vendéglátás az adventi ünnepkörhöz igazodva.
Az ünnepvárás jegyében november 22-étől január 5-éig várja színes vásári forgatag Nyíregyháza belvárosában a városlakókat és az érdeklődő vendégeket. Az ünnepi fényeket november 30-án kapcsolják fel. November végétől idén is a Piaccsarnok tetejéről integet majd a Mikulás.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Máté János