Még nem mondtak le a nyolcról
A Kaposvár legyőzésével megszerezte hét közben ötödik sikerét a Marso-NYKK. A férfi kosárlabdacsapat még nem mondott le arról, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé.

A Kaposvár ellen végig vezetett a Nyíregyháza, és végül magabiztosan győzött. Bár volt egy-két kisebb hullámvölgy, a csapat hosszú idő után nyert. A Marso-NYKK-nak ez volt az ötödik sikere a bajnokságban, és jelenleg a 11. helyen áll. A játékoskeret több poszton változott a közelmúltban, így szükség van még arra, hogy a kosarasok összeszokjanak.

– Kolarics, Taylor és Garner is menet közben érkezett. Folyamatosan egyre jobb teljesítményt nyújtanak, de idő kell ahhoz, hogy igazi csapattá érjünk. Vannak jelek, melyek arra utalnak, hogy jó úton haladunk, és remélem, ez az eredményekben is meglátszik majd – mondta Sitku Ernő vezetőedző.

A nyíregyháziak a hétvégén nem játszanak bajnokit, a jövő héten viszont hazai pályán fogadják a MAFC-ot, majd Szegedre látogatnak. Mindkét találkozó fontos, hiszen közvetlen riválisokról van szó. Amennyiben a párharcokból sikeresen jön ki az NYKK, még bízhat abban, hogy bekerül az első nyolc közé.

Dankó L.