Maszk mögé bújtak a pandémia alatt unatkozó lemezlovasok!
Maszk mögé bújtak a pandémia alatt unatkozó lemezlovasok!

A koronavírus-világjárvány miatti kényszerpihenő megtanította, hogyan lehet élesztő nélkül kenyeret sütni, konyhaúszni (konyhapulton hason fekve mellúszni), home office mellett gyereket nevelni, vagy éppen sikeres formációt létrehozni, amire – nem sokkal később – nemzetközi sztárok is felfigyelnek. A nyíregyházi HouseMonkeys csapata kihasználta a pandémia miatti bezártságot, álarcok mögé bújtak, és azóta is zenélnek.

– Évekkel ezelőtt is zenéltem már egy korábbi formációban, de az később megszűnt és tulajdonképpen 5 évig nem is foglalkoztam vele, mígnem jött a pandémia – idézte fel az előzményeket Benkő Péter, az újonnan alakult HouseMonkeys tagja. – Az egyik jó barátom, Jánosik István – hozzám hasonlóan dj-ként is dolgozott és rendezvények híján neki sem volt munkája – nagyon unatkozott, mondta is nekem, hogy kezdjünk magunkkal valamit. Kezdtünk, és így alakult meg a formációnk, ami kiegészült Szakos Andreával, a Megasztár 2012-es évadának második helyezettjével.

40 milliós tábor

– Bár nemrég alakultunk, nagy sikerként könyveljük el, hogy a YouNotUs nevű német formáció, akik egyébként több tízmilliós rajongói táborral rendelkeznek, és igazi nemzetközi sztárok, követik a munkánkat, és rendszeresen kifejezik tetszésüket a zenéink iránt.

10 lépcsőfok választja el a stúdiótól

– Aki zenél, és szereti is csinálni, az soha nem tud leállni. Én ezt, ha akarnám, se tehetném meg, hiszen a szobámtól 10 lépcsőfoknyira van a stúdióm, a pincénkben alakítottuk ki. Szeretek szenvedni, szeretem szétütni a gépet, a véleményeket hallani a zenénkről. Ehhez pedig az kell, hogy napi szinten ott legyen a fejemben. Volt olyan, hogy hajnali 2-3 óra körül felkeltem és lementem a pincébe, mert beugrott egy dallam és fel kellett pötyögnöm a billentyűzetemre.

„Mindig haladni kell a zenei stílussal”

A formáció most egy egészen új stílust képvisel, az úgynevezett slap house-t, brazilian bass-t, mert mint mondják, mindig haladni kell a korral, most pedig ez az igazán menő a fiatalok körében. A közelmúltban jelent meg legújabb számuk (gitár: Csurka Gergő), ami már a saját csatornáikon is elérhető. Ez pedig remélik, nemcsak a német sztárok, hanem a hazai közönség tetszését is elnyeri majd.