Második szakaszba lép a BETTER – Jó gyakorlatok megismerése

A BETTER egy Interreg Europe projekt, öt városi önkormányzat megvalósításában (Genova- IT, Tartu-EE, Nyíregyháza-HU, Birmingham- UK és Gävle- SE), amelyek célja, hogy e-megoldásokkal javítsák a közszolgáltatásaik minőségét.és fejlesszék regionális innovációs stratégiáikat. 

A BETTER 2019. augusztusában indult, és szisztematikusan halad előre. Az első szakasz a fejlődési szükségletek felmérésére és olyan bevált gyakorlatok összegyűjtésére fókuszált, amelyek innovációt jelentenek az e-közigazgatás területén. Eddig, a projektpartnerek négy tematikus rendezvényt tartottak az alábbi kulcsfontosságú témákban:

Az események során a partnerek azonosították miben kell előrelépniük, valamint összegyűjtötték azokat a jó gyakorlatokat, amelyek elősegítik innovációs törekvéseiket.

A második szakasz célja, hogy a partnerek, összesen 10 tanulmányi látogatáson keresztül megismerjék a kiválasztott jó gyakorlatokat és felmérjék, hogy azokat hogyan tudják saját környezetükben alkalmazni.
A koronavírussal / COVID-19 kapcsolatos folyamatos közegészségügyi aggályok miatt, amíg az utazási és belépési korlátozások érvényben vannak, a tanulmányi látogatásokat virtuális formátumban valósítjuk meg.

Az események tapasztalatairól és a BETTER-ről szóló további információkért, kérjük keresse fel a weboldalunkat: https://www.interregeurope.eu/better/