Második hely a Fatum Kupán - nagy meccset játszottak a röplabdások
Fotó: Kohut Árpád

Szombaton az bronzmérkőzéssel és a döntővel folytatódott a Fatum Property női röplabdatorna. A harmadik helyért az UTE és a Maribor csapott össze, a találkozó a szlovénok 3:0-ás sikerével ért véget. A döntőt a Nyíregyháza és a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa bronzérmes Békéscsaba vívta. 
A házigazdák egy helyen változtattak pénteki győztes kezdőjükön, Földi helyett Töröknek szavazott bizalmat a görög vezetőedző, a Békéscsaba kezdő hatosába helyet kapott az előző szezont még Nyíregyházán töltő Ralitsa Vasileva és Pintér Andrea.
Jól kezdte a találkozót a Nyíregyháza, Leban és Karaoglu pontos ütéseivel elhúztak az elején 6:3). Tóth Gábor időkéréssel próbálta megfékezni a hazaiak kezdeti lendületét. Összekapta magát a viharsarki gárda, de minden pontért alaposan meg kellett küzdeniük, Vasileva bombájával először vezettek a mérkőzésen (9:10). Ezután kiegyenlített játék folyt, sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd 17:17-nél Cicic ászt nyitott, aztán jó helyen volt a blokk, így ismét két ponttal elhúzott a Fatum. Leban remek nyitásai mellett továbbra is ponterősen játszott, mellette Jurdza termelte a pontokat, a Nyíregyháza nyerte a játékrészt.
A második szettben összeállt a vendégek sáncmunkája, sorra pattantak vissza a nyíregyházi ütések és Bodnárék pontosabban is céloztak, így hamar jelentős előnybe kerültek (4:10). Jurdza túlméretezett ütését követően már tíz volt közte (4:14). Érkezett Ambulija és Földi, de a játék képe nem változott, őrizte tekintélyes előnyét a Békéscsaba. Aktas bombáira nem volt ellenszere a hazaiaknak, a Pintér, Drpa sánc pedig áthatolhatatlan volt.
Az üzemi hőfokra felpörgő békéscsabai gépezet olajozottan működött a harmadik játszmában is. 
Előnyüket folyamatosan növelve magabiztosan nyerték meg a szettet. A nyíregyházi közönség egy-egy szép Karaoglu pontnak, vagy Lászlop blokknak tapsolhatott azért.
Nyíregyházi pontokkal kezdődött a negyedik szett, Jurdza pontosan célzott és sáncok is a helyén voltak (15:7). Leban blokkjával már tíz volt közte (18:8). Karaoglu szerváit követően az utolsó pontot Lászlop szerezte. Egyenlített a Nyíregyháza, jöhetett a döntő szett.
Nagy küzdelmet hozott a mindent eldöntő szett, felváltva estek a pontok, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Egypontos vendégelőnnyel fordultak a felek (7:8). A végjátékot a vendég Békéscsaba bírta jobban, Vasileva két ászértékű nyitását követően megnyerték a döntőt szettet és a mérkőzést is egyben, amely a tornagyőzelmet is jelentette számukra. 
A torna legjobb játékosának Ralitsa Vasilevát választották (Swietelsky-Békéscsaba), a legeredményesebb játékos pedig Selena Leban (Fatum-Nyíregyháza) lett.

Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (22, -11, -17, 12, -11)

Continental Aréna, v.: Csizmarik, Villás.

Nyíregyháza: Leban 22, Török 1, Karaoglu 17, Jurdza 6, Lászlop 6, Cicic 8. Csere: Tóth (liberó), Ambulija 1, Rufin-Martinez, Földi 2 
Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis

Békéscsaba: Drpa 15, Olinyik 1, Aktas 8, Bodnár 8, Pintér 11, Vasileva 19.
 Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Oikonomidou 7, Kertész, Glembóczki 9, Tuska 1, Bagyinka 1. 
Vezetőedző: Tóth Gábor.