Marcela: Itt van mindenem

Báli frizura vagy hétköznapi viselet? Modern vagy absztrakt? Színes vagy loknis? Legyen szó bármilyen hajformáról és színről, Kiliková Marcela fodrász elkészíti viselőjének a legtökéletesebbet. Székében nap mint nap ülnek fiatalok és idősebbek is, akik a hajszobrászkodás közben olykor megosztják vele örömüket és bánatukat is. Azt azonban talán kevesen tudják, hogy Marcelának nemcsak a neve utal külföldi vonalra: Szlovákiában született, ott is nőtt fel és csak 2012-ben költözött Nyíregyházára.

SÓSTÓI SZERELEM

– Szlovákiában nőttem fel, abban az időben sokat jártunk Nyíregyházára, mert nagyon szerettem a sóstói fürdőt. Itt találkoztam a férjemmel és így maradtam Magyarországon, Nyíregyházán. Mivel gyakran megfordultam korábban is erre, ezért nem volt ismeretlen számomra a környék, könnyebb volt a beilleszkedés is. Itt lettek barátaim, ez lett az otthonom.

„SZERETEK ITT ÉLNI”

Nagyon szeretek Nyíregyházán élni. Ide köt a munkám, itt van mindenem. Noha minden családtagom Szlovákiában maradt, én már nem mennék vissza oda, hiszen Nyíregyházán rendezkedtem be – hangsúlyozta Marcela. A fiatal fodrász elmondta, másik hazájában szlovákul beszélt, édesanyja és édesapja is ezt a nyelvet ismerték.

OTTHON TANULT MAGYARUL

Szlovák iskolába is járt, de nagyszüleitől és a barátaitól megtanult magyarul. – Se írni, se olvasni nem tudtam magyarul, nem is jártam nyelviskolába, de szerencsére az évek során mindig ragadt rám valami.

A LEHETŐSÉGEK VÁROSA

Hogy miért szeretek Nyíregyházán élni? Én egy kisvárosból jöttem, itt sokkal több a lehetőség. Nyíregyháza pont megfelel az igényeimnek. Ez a város nem egy betondzsungel. Itt van a baráti köröm, a munkahelyem, a gyerekeknek az iskola és a lehetőség. Nagyon szeretek itt élni, nekem már ez az otthonom.

Bruszel Dóra