Már mától részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat

A pünkösdi hétvégére tekintettel az Operatív Törzs péntek reggel úgy döntött, hogy az eredetileg tervezett hétfő helyett már máról részlegesen feloldják a tavaly december elején elrendelt kórházi látogatási tilalmat. Az óvatosság azonban továbbra is indokolt, ezért a látogatás bizonyos feltételekhez kötött.

Koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, kivétel az egyedi méltányosság esetei, mely a kórház vezetésétől kérhetők.

Egy beteghez naponta egy látogató mehet legfeljebb egy órás időtartamra. A belépéskor testhőmérsékletmérés történik és a kórház egész területén kötelező a maszkviselés. A látogatónak a kórházban érvényes védettségi igazolványt, vagy annak hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív PCR-tesztet kell felmutatnia. Amennyiben a beteg állapota, az intézmény adottságai és az időjárás is megengedik, akkor a látogatás történhet a szabadtéren (a kórház udvarán, kertjében) is. Ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.
Továbbra is kérjük a betegek és a hozzátartozók együttműködését a kórházban érvényes védelmi előírások betartásához. A szabálysértés akár 50 ezer forint büntetés kiszabásával járhat.

 

Forrás: koronavirus.gov.hu