Már biztos A csoportosként utaznak a kosarasok Paksra
Fotó: Szarka Lajos

Eldőlt, a hátralévő mérkőzésektől függetlenül biztosan az élvonalban folytathatja jövőre is a Hübner Nyíregyháza BS. A csapat a Pécs ellen nyert legutóbb. 

Pécsi győzelmével nagyot lépett A csoportos tagsága megőrzése érdekében a Hübner Nyíregyháza BS. Már akkor mindenki abban reménykedett, a ZTE-Paks találkozó kedvezően alakul, és akár matematikailag is biztossá válhat az élvonalbeli tagság megtartása.  A kívánságunk teljesült, a Zalaegerszeg megverte a Paksot, ami azt jelenti, hogy a nyírségiek és a ZTE is 12 győzelemmel áll, az Atomerőműnek 9, a Pécsnek 8 sikere van, vagyis az utolsó két helyen álló gárda már nem érheti utol a Cápákát – együttesünk play-out nélkül megőrizte helyét az első osztályban!

- Itt a végén nagyon jó formában játszott a csapat, úgy számoltuk a hat mérkőzésből hármat kell nyernünk ahhoz, hogy biztosan bennmaradjunk. Végül ez négy találkozó alatt sikerült. Büszke vagyok az együttesre, hogy újoncként kiharcolta az „A” csoportban maradást - mondta Dr. Mohácsi Máté az Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Szerdán még Pakson játszik meccset a Nyíregyháza, majd szombaton 18 órakor a ZTE ellen, hazai pályán zárja a bajnokságot. Kulcsfontosságú volt, hogy Zalaegerszegen nyert a csapat. A statisztikák tekintetében több nyírségi kosaras is az élmezőnyben található. C.J Bryce pontátlaga a legjobb az alsóházban, 23.5 pontot szerez átlagban, de Johnsonnak is 17 pontos mutatója van. Utóbbi a gólpasszok tekintetében jeleskedett. A két amerikai a legtöbb időt töltötte a pályán, Pipiras pedig a blokkokban volt hatékony.