Magyarországi látogatás – Az ukrán vendégek első állomása Nyíregyháza volt
Fotó: Trifonov Éva

Ukrán újságírók érkeztek Magyarországra a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával. Útba ejtették Nyíregyházát is, a vendégeket Jászai Menyhért alpolgármester köszöntötte, majd betekintést kaptak a helyi Ukrán Kisebbségi Önkormányzat munkájába.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával tíz ukrán újságírók érkezett öt napos magyarországi látogatásra. A fő programjuk, hogy részt vegyenek az Ördögkatlan fesztiválon, ahol azokat az ukrán idős hölgyeket látja vendégül Both Miklós, akiknél az elmúlt évek során autentikus ukrán népdalokat és balladákat gyűjtött. Emellett az ország több városában megismerkedhetnek a kisebbségi önkormányzatok működésével. Szalipszki Endre a Külgazdasági és Külügyminisztérium koordinációs referense hangsúlyozta, Ukrajnában nem bánnak kesztyűs kézzel a kisebbségekkel, ezért szeretnék bemutatni az igen toleráns és nagyvonalú magyar gyakorlatot. Ez tovább javíthatja Ukrajnában a Magyaország képet.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Az ukrán vendégek első állomása Nyíregyháza volt, a városházán Jászai Menyhért alpolgármester köszöntötte. Kiemelte, miután a vendégek újságírók, a benyomásaik sok-sok emberhez jutnak majd el a sajtóorgánumukon keresztül. Ez segíthet a turizmus fejlődésében, de mindenképpen a két nép kapcsolatának az erősítését szolgálja.

Az ukrán újságíróknak Szofilkánics Judit mutatta be a helyi kisebbségi önkormányzat munkáját. A vendégek Budapestre utaztak tovább, és az országos tapasztalatcsere mellett megismerkedhetnek a magyar thermálfürdő-kultúrával is.

Kapcsolódó galéria

Ukrán vendégek a Városházán