Magabiztos játék, hazai győzelem a Kaposvár ellen

A Kaposvárt fogadta a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. A mieinknél először volt a keret tagja Marija Cicic. A feladó jól is mozgatta a csapatot, bár 13-13-ig tartotta magát a Kaposvár, ekkor ritmust váltott a hazai csapat és meglépett. Ralitsa Vasileva és Nikola Radosová mellett a centerek is hatékonyak voltak, így 20 perc alatt nyerte a játszmát a Fatum.

A második felvonás izgalmasan, és fordulatosan alakult. 1-5 után egy remek sorozatot produkált a hazai csapat, majd ismét a somogyiak vezettek. A hajrá viszont a Nyíregyházának sikerült jobban, Radosová egy labdameneten belül háromszor is nagyot mentett, és végül hozta ezt a játszmát is a Fatum. A harmadik szett eleje remekül sikerült a házigazdának, és bár a Kaposvár egyszer felzárkózott, de a mieink magabiztosan, remek játékkal győztek.

Fatum Nyíregyháza – Kaposvár 3-0 (18, 22, 19)

Nyíregyháza: Cicic 6, Pintér 11, Lászlop 3, Raodosová 18, Vasileva 17, Glavinic 7
Csere: Tóth F.(liberó), Tóth D., Vajda
vezetőedző: Németh Szabolcs 

Németh Szabolcs: - Felszabadultan, jó játékkal nyertük a mai találkozót, szeretném ha a jövőben ez a teljesítmény állandósulna. Ki kell emelnem Marija Cicic teljesítményét, aki három napja csatlakozott csak hozzánk, de remekül játszott. Örülök a győzelemnek, a fő prioritás nálunk mostantól a bajnokság, szeretnénk az alapszakasz végén az első helyen állni.